מאכלים בריאים לילדים שדיאטנים ממליצים עליהם

איזה ארוחות וחטיפים בריאים נותנים דיאטנים לילדים שלהם? התשובות אולי יפתיעו אתכם. חטיפים בריאים, לא מה שחשבתם

רונית דוייב

05/04/2017


במהלך השבוע כולנו עסוקים בעבודה , ילדים, חוגים ובשאר העניינים השוטפים. יחד עם זאת, מידי יום עלינו להגיש ארוחת ערב לילדינו ,ועניין זה יכול להיות מאתגר.  בדקנו מול מספר דיאטניות ודיאטנים מהם הארוחות והחטיפים המהירים והבריאים שהם בוחרים לתת ילדיהם ולמה? תגלו ברשימה דברים שיפתיעו אפילו אתכם:

ילדה אוכלת מקרוני וגבינה (צילום: שאטרסטוק)

מקרוני וגבינה

כן! הסוד הוא לבחור את המזונות מחיטה מלאה. מקרוני מחיטה מלאה מכיל כ-  9 גרם חלבון לכל מנה, ארוחה זו  משביעת רצון וגם את הרעב של הילדים. תוספת של ירקות, הופכת את הארוחה למאוזנת.

קטניות

קטניות כמו שעועית הן מקור מצוין של חלבון וגם סיבים תזונתיים. ניתן להכין מסוגי הקטניות השונים כמו: אפונה,  שעועית ועדשים – תבשילים, מרקים, מאכלים סיניים או לפתוח ‘שקית של  קטניות קפואות, לבשל ולקרר ולהגיש אותם כחטיף או כתוספת לסלט.

דג סלמון

דג הסלמון קל להכנה בתנור, עם תיבול של מלח , פלפל שחור לימון ועשבי תיבול , מהווה מקור טוב לחלבון, ויטמיניB  ובתוכם B12  ,מכיל סידן וחומצות שומן מסוג אומגה 3 ו- 6. ניתן להגיש עם פסטה או אורז.

 ילד שותה שייק (צילום: שאטרסטוק)

שייקים

מומלץ לתת לילדים מנה של פירות וחלבון על ידי הכנת שייק בתוספת שקדים טחונים וטחינה גולמית יחד עם פירות טריים כמו תותים, חלב וקרח. לערבב היטב.

פלפלים

הפלפלים צבעוניים, פריכים ומלאים בנוגדי חימצון (אנטיאוקסידנטים), פלפלים הם תוספת מצוינת למאכלים מלוחים או כארוחת ביניים עם גבינה או מטבל.

ילדים אוכלים פופקורן (צילום: שאטרסטוק)

פופקורן

פופקורן מכיל נוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים), סיבים תזונתיים ודגנים מלאים – מה שהופך אותו לחטיף נהדר.  אבל חשוב לזכור להכין אותו בשיטה המסורתית עם מעט שמן, ולא פופקורן מהיר הכנה.

חזה הודו בלחמניה מקמח מלא

חזה הודו בלחמניה מלאה בתוספת ירקות- כריך עם מקור טוב לחלבון ויש בו פחות שומן רווי מעוף ובשר. הכי קל להכין “פסטרמה” ביתית מחזה הודו, קצת תבלינים ובישול של 20-25 דקות בתנור.

ארטיק מפירות

ילדים אוהבים את הפינוקים המיוחדים שלהם! הכנת ארטיק ביתי מפירות יספק  את המתיקות וההנאה ללא תוספת סוכר, מקור טוב לויטמינים ומינרלים.

ירקות מאודים

ילדים שאוכלים ירקות מאודים הם חלום של כל אמא, ניתן להוסיף מעט חמאה לירקות מאודים, תוספת זו משפרת מאוד את טעמם ומסייעת לספיגת הויטמינים לגוף.

אבוקדו

אבוקדו מכיל שומן טוב,  סיבים תזונתיים וויטמינים המסייעים לשמור על הילדים הולכים. מומלץ למרוח  על טוסט, קרקרים, וכריכים.

.

** הכותבת היא מנהלת מדעית אבוט יצרנית סימילאק