picanteria - הבלוג של כרמל מילנר-סער

והיא שעמדה.. והכינה לחם טחינה משודרג וכשר לפסח

פעם בפסח היינו אוכלים/ות רק מצות, מאז הרבה השתנה והשתדרג, פשוט תענוג! אחר כך הגיעו המצות המיוחדות, מצות בציפוי שוקולד, מצות שיפון/ שיבולת שועל/ כוסמין, אחריהן הגיעו הלחמניות עם קמח המצה, להן יש שפע גרסאות מוצלחות יותר או פחות. לגרסה המעולה של זוגתי כנסו ללינק: http://saloona.co.il/picanteria/?p=283 ואז הגיעו לחם/ לחמניות טחינה. איזו גאונות.. המתכון מסתובב ברשת […]

כרמל מילנר-סער

12/04/2017


פעם בפסח היינו אוכלים/ות רק מצות, מאז הרבה השתנה והשתדרג, פשוט תענוג!

אחר כך הגיעו המצות המיוחדות, מצות בציפוי שוקולד, מצות שיפון/ שיבולת שועל/ כוסמין, אחריהן הגיעו הלחמניות עם קמח המצה, להן יש שפע גרסאות מוצלחות יותר או פחות. לגרסה המעולה של זוגתי כנסו ללינק: http://saloona.co.il/picanteria/?p=283 ואז הגיעו לחם/ לחמניות טחינה. איזו גאונות.. המתכון מסתובב ברשת כבר כמה שנים כשלא ברור לגמרי למי מגיע הקרדיט הראשוני, אך ללא ספק הכי מגיע. מדובר על לחם רך, מתקתק וטעים כמעט כמו עוגה שמתאים למי שאינו אוכל גלוטן וכמובן גם לחג הפסח. ההכנה מהירה מאד, החומרים זמינים בכל בית, סגולות הטחינה ידועות לכל, מקבלים במהירות תוצאה טעימה, בריאה וכזו שאינה גורמת להשמנה/ עצירות (סליחה, כן?) להן גורמות המצות. איך שלא מסתכלים על זה מדובר בהברקה..

הבלילה הדלילה צלמת: כרמל מילנר-סער

הבלילה הדלילה צלמת: כרמל מילנר-סער

 

אני התוודעתי למתכון לראשונה בקבוצה של דיאטת 17 הימים לפני כשנה. מפעם לפעם אני מוצאת דרך לשדרג את הפלא הזה, פעם הייתי מסתפקת בשומשום מעל, היום הכנתי אותו שוב לכבוד הפסח, לפנק את הוריי. שמתי בתוכו רוטב פסטו ביתי. ניתן גם לשדרג בבלילה עם אבקת שום, בצל מטוגן, עגבניות מיובשות ועוד. הכנתי לחם ולחמניות, על הלחם פיזרתי הפעם שומשום וקצח שמשדרג מאד את הטעם ועל הלחמניות בנוסף לשומשום פיזרתי מלח ים אטלנטי. מעדן! ממליצה בחום להכין מיד כמות כפולה.

בדרך לתנור צלמת: כרמל מילנר-סער

לפני.. צלמת: כרמל מילנר-סער

 

אז שלח את עמי ותן להם לחם טחינה הא? ;)

מתכון ללחם/ לחמניות טחינה

המרכיבים:

(לחם אחד או תבנית שקעים של כ- 14 לחמניות)

6 כפות טחינה גולמית

2 כפות דבש (ניתן להמיר לסילאן)

4  ביצים

1 כפית אבקת אפייה (אם אין, גם סודה לשתייה תעשה את העבודה)

מעט מלח רגיל

** אם מוסיפים שדרוגים (בצל מטוגן/ פסטו/ עגבניות מיובשות וכו’- יש להוסיפן לבלילה בטרם העברתה לתבנית).

אופן ההכנה:

* מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים את כל החומרים היטב בקערה. הבלילה יוצאת דלילה, זה תקין, אל דאגה.

מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש-קייק משומנת או לתבנית שקעים במקרה של לחמניות (כף וחצי מהבלילה בכל שקע), מפזרים מעל שומשום/ קצח/ מלח אטלנטי/ גס ואופים במשך כ-17 דקות. יש לבדוק עם שיפוד באמצע הלחם/לחמנייה שהוא יוצא ללא פירורים ואז להוציא את התבנית. יש המוציאים/ות אותו בעודו מוזהב בלבד, אני אוהבת שהוא יוצא שחום ובשל כך, גם טעים יותר. לבחירתכם/ן, כמובן הקפידו שלא יתייבש.

אחרי.. צלמת: כרמל מילנר-סער

אחרי.. צלמת: כרמל מילנר-סער

שיהיה לנו המשך פסח נעים וטעים! :)

בתיאבון,

כרמל.