אוכל שבא מהלב - הבלוג של אלונה זוהר

ביסקוטי שקדים-ווניל

ביסקוטי נפלא, עם שקדים ווניל, פריך ומושלם ליד התה או הקפה

אלונה זוהר

30/11/2014


DSC_0894

למצרכים:

2/3 כוס סוכר

1/4 כפית מלח

13/4 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתייה

3/4 כוס שקדים קצוצים גס

60 גרם חמאה

1 ביצה

1 חלבון

תכולה של 1 מקל ווניל (או 3 כפיות תמצית ווניל)

להכנה:

1. לערבב את הסוכר, קמח, מלח, אבקת אפיה, סודה לשתייה ושקדים קצוצים (להשאיר 3 כפות בצד) בקערת מיקסר עם וו גיטרה. להוסיף את החמאה ולערבב יחד עד שהחמאה נעלמת ומקבלים תערובת פירורית כמו חול.

2. להוסיף את הביצה והחלבון וללוש הכל יחד עד איחוד.

3. בתבנית עם נייר אפייה ליצור נקניק ארוך, לפחוס אותו ולפזר בחלקו העליון שקדים קצוצים שהשארנו בצד מבעוד מועד.

DSC_0882

4. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 35 דקות. אחרי 35 דקות להפוך את הביסקוטי לצידו השני ולאפות עוד 10 דקות.

5. להוציא את הכיכר לקרש חיתוך ולחתוך באלכסון פרוסות בעובי של 5 ס"מ.

6. לפזר את הפרוסות בתבנית, לאפות עוד 10 דקות מכל צד. בתאבון!

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב