guy bitan - הבלוג של גיא ביתן

הקוסקוס של סבתא שרה

הבית היה מתמלא בניחוחות התבשילים, וכולנו היינו יושבים סביב השולחן וטורפים את הקוסקוס המיוחד של סבתא.

גיא ביתן

07/01/2015


לעד אתגעגע לטעם הקוסקוס ברוטב האדום של סבתי, שרה, זיכרונה לברכה.
את הקוסקוס המיתולוגי הזה הייתה סבתא שרה מגישה עם רוטב אדום, עשיר בירקות ובבשר, כשלצידו סלט משייר. כשהיינו מבקרים את סבא וסבתא תמיד התענגנו על ריח הבישולים, שריחם היה מגיע עד לכניסה למושב ( רוב חברי המושב היו תוניסאים אף הם, והכינו את אותם מאכלים).

האווירה הזאת של יום שישי בצהרים, כשסבתא טורחת עבור הילדים והנכדים שמגיעים מרחוק, זהו זיכרון ילדות מתוק במיוחד!

לכן, בכבוד רב לסבתי ז"ל, אני מגיש לכם מתכון לרוטב קוסקוס אדום טעים וחגיגי בעזרתה של אימי היקרה.

IMG_0864

 

IMG_0850

החומרים הדרושים:

1 שקית קוסקוס סולת להכנה מהירה
חצי קילו בשר בקר \ כרעיים עוף
כף שטוחה מלח
כף שטוחה סוכר
כף אבקת מרק
קורט פלפל שחור
1.5 כף גדושה פפריקה אדומה
1 כף כורכום
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
כף שטוחה בהרט
חצי כוס שמן זית
2 גזרים מקולפים
2 תפו״א
1 כף גדושה רסק עגבניות
2 קישואים
1 בצל גדול
רבע כרוב
2 בצלים בינוניים
1 כרישה (אופציה)
2 גבעולי כרפס
2 עגבניות בשלות מקולפות
חתיכת דלעת או דלורית
1/2 כוס גרגירי חומוס מבושל
1/2 כוס אפונה ירוקה (אופציה)

IMG_0861

הוראות ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל עם חצי כוס שמן כ 2 דקות.
  2. מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות הקלופות והחתוכות, פלפל שחור והמלח ומטגנים עוד 3 מוסיפים כף סוכר.
  3. מוסיפים את  הבשר הגזר, תפוחי האדמה, הכרישה והדלעת ומערבבים היטב עד שהם מצופים ברוטב.
  4. מוסיפים מים עד לכיסוי מלא ומביאים לרתיחה, מתבלים באבקת מרק עוף, בהרט, פפריקה וכורכום.
  5. לאחר 5 דקות מוסיפים את הקישואים, הכוסברה, הפטרוזיליה, החומוס, האפונה ומבשלים בערך 45 דקות נוספות עד שהבשר רך.

מכינים את הקוסקוס על פי הוראות ההכנה על השקית, ומגישים לצד התבשיל

בתיאבון

IMG_0820_1