הבית הזוהר של לאהל'ה - הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

ירושלים שלי ,ילדותי ,נחלאות וכל השאר

כשאני מגיעה ירושליימה אני שקטה כעכבר ,משהו שאינו אופייני לי . לפתע פתאום כל ילדותי עולה ואני אוהבת לחזור למחוזות מאושרים אלו ולדמיין אותי הקטנה אצל סבתוש מתפנקת. כל הדרך צופות עניי בנוף המוכר עד הגעתי לכניסה לעיר . ריח אחר יש לאויר הירושלמי באפי  וכל שכן לצבע ואפילו משקפיים איני מניחה על עני כדי […]

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

22/07/2018


תמונת הסדנה לבלוג

כשאני מגיעה ירושליימה אני שקטה כעכבר ,משהו שאינו אופייני לי .

לפתע פתאום כל ילדותי עולה ואני אוהבת לחזור למחוזות מאושרים אלו ולדמיין אותי הקטנה אצל סבתוש מתפנקת. כל הדרך צופות עניי בנוף המוכר עד הגעתי לכניסה לעיר .

ריח אחר יש לאויר הירושלמי באפי  וכל שכן לצבע ואפילו משקפיים איני מניחה על עני כדי לא לפספס מראה או כל דבר אחר .

עולים בי זכרונות של היותי ילדה קטנה אצל השכנים של סבתוש משפחת בנאי הידועה ואני עומדת על ארגז ושרה וכולם מוחאים כפיים - בספניולית אלא מה?

ועולים בי זכרונות על איך התחבאתי לסבתא אצל חברתי בקומה מעל וסבתא המודאגת הזעיקה את משטרת ירושלים שחיפשוני אפילו עם סוסים כן כן...

דמעות בעניי וכמעט הגענו .

הולכת לחגוג את היום לפני יום הלדתי עם זכרונות מופלאים של העיר שאני מאוהבת בה.

והפעם הנסיעה לשם לקחה אותי למלון פרימה פארק בפאתי העיר .

מלון שיחד עם יקב היוצר -בן של יקבי ארזה המיתולוגים ואיכותיים יצרו כניסה ציורית של יקב וחדר מיוחד בו יושבים אורחים ומדמיינים עצמם

טועמי יין ביקב כשהם לוגמים ומצקצקים בלשוננם.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

את יקבי ארזה סבתא שלי אהבה מאוד ותמיד היו לה בבית בקבוקים למכביר אם לקידוש ואם לשתיה עם הארוחות ולכן אני מצפה לאיכותיות יתר פה.

בכל יום חמישי בלובי הבר יש מפגש טעימות וסיפורים על יינות המקום וסיפורים הם אהבתי .

בכניסה הונחו שתי חביות קטנות של יין האחת לבן והשניה אדום ממש כמו בשיר השושנים אחד לבן שני אדום...

קר,ריחני ונעים לשתיה בחום הזה לגמתי מהלבן ושתקתי מעונג.

הוכן לנו ערב מיוחד ועל מנת שנהיה רעננים עלינו לחדר להפתעה הנעימה שחיכתה לנו בצורת יין מוסקטו המופלא של יקב היוצר .

שוקולד איכותי ומים וגם ברכת ההנהלה השלימה את התמונה לחדר נעים נקי וקריר .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

אחרי מנוחה קצרה ירדנו לקבלת פנים מהממתתת לא לפני שהתגנבתי לחדר האוכל היפיפה ולפני שיקלקלו לי את המראה לצלם את יופים של השולחנות ,לפטפט עם השף אמיר ולראותו מרכיב את גלגל השווארמה בפינה מיוחדת,חוויה שאהבתי במיוחד .

השף אמיר הוקסם מהתעניינותי וסיפר על המזון אותו הוא מגיש ועל אהבתו למלון ולבישול בו .

ובין לבין צילמתי את ארוחת הערב העתידה להיות מאוחר יותר .כמה השקעה ויופי .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/37643984_1996564923741386_4864394614154461184_n.jpg?_nc_cat=0&oh=b1a3cef6d4ece7837c687f920d72830c&oe=5BCD91F3

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

עזבתיו לטובת  שולחן קבלת הפנים המופלא שאורגן לנו ובו הוגשה תקרובת צבעונית וטעימה .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

רשת מלונות פרימה נחנכה במחצית המאה שחלפה בתל אביב, בשנת 1962 פתח שעריו מלון פרימה אסטור שנרכש על ידי הנרי מוסקוביץ ניצול שואה, ציוני נלהב,

שגמל בליבו להשקיע בקידום התיירות בישראל והוא שייסד את רשת המלונות המונה כיום 14 מלונות: בערים באילת, בירושלים, בים המלח, בטבריה, בתל אביב
ובנוסף להם שני מלונות עסקים: ברעננה ופתח תקווה.
14 מלונות קונספט שכל אחד מהם ניכר בייחודו ושירותים שהוא מציע לאורחיו .
לפרימה רויאל בירושלים קונספט של תרבות, קלאסיקה ואומנות.
 לפרימה מיויזק באילת קונספט של מוזיקה.
לפרימה תל אביב קונספט של אמנות בעיר הכי יצירתית שיש .
ובים המלח -פרימה ספא קלאב בו אני מתארחת כל שנה ביום הלדתי ,רוגע הכולל סדנאות, טיפולים, ברכות מי מינרלים, ספא והדרכות לתזונה בריאה.במלון זה אין כניסה לילדים וזוגות הרוצים בשלווה בריאה מוזמנים להנות בו כמוני.
בארבע השנים האחרונות  אבי דור הוא מנכ"ל הרשת , שרכש ידע וניסיון עשיר לאורך שנות עיסוקיו בתחום המלונאות.
אבי גם הגיע לספר על הרשת ועל תכונותיה ובמקריות יצא שהוא חבר ילדות של חברתי מה שהביאו לספרלי עוד על תכניות העתיד שלו ואיך הוא רואה את שילוב חופשות במלונותיו במחירים שווים לכל נפש .
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
המלון שלנו - פרימה פארק בכניסה לירושלים מהווה גם גשר ומפגש של יהודים מכל העולם המגיעים לנפוש ויוצרים שבתות תרבות מיוחדות ועשירות בסיפורי יין ,תפילות ושירה שמחה .
הוא גם משמש מפגשי שבת חתן ואירועים כמו זו שנכחתי בה במקריות הזו שזוג צעיר נכנס לחופה ואת שמחתו ערך בה.
לגבי יקב היוצר בשת"פ הנפלא הזה -
יקב היוצר הוא יקב בוטיק  שנוצר משיתוף פעולה בין משפחת שור, משפחת ייננים וותיקה המייצרת יין משנת 1847, לבין פיליפ ליכטנשטיין , יינן צרפתי(היוצר)
מהמוערכים בארץ שעלה לישראל עם החלום לייצר יין איכותי. היקב מאמין שיין הוא יצירת אומנות והיינן הוא זה שיוצר אותה.
 ושוב יקב היוצר הוא יקב בן של יקבי ארזה המיתולוגיים השוכנים לפאתי ירושלים ובכל נסיעה שלי לסבתא חייכתי למראה השלט הענק בכניסה .
לסבתא המוני בקבוקים ותמיד כשפתחנו בקבוק היא הדגישה את טיבו וכמה היא אוהבת שהוא איכותי .

לצורך הקמת יקב היוצר, המשפחה נטעה כרמים בכל איזורי היין המובחרים בארץ החל מהגליל העליון בצפון ועד רמת הנגב בדרום מתוך הבנה כי בכל חלקה מתקיימים תנאי גידול עם מאפייני פרי שונים, המתאימים לסוגי יין מגוונים. כל כרמי היקב עומדים תחת פיקוח קפדני של צוות היקב  לוודא
תנאי גידול מיטביים לכל גפן וגפן.
בתכנון היין שם לעצמו ליכטנשטיין כמטרה לתת לטעם הפרי לשלוט בתמהיל הטעמים, על פני הדומיננטיות של טעמי העץ. יקב"היוצר" פיתח מומחיות ייחודית בזנים ים-תיכוניים הנפוצים בעיקר בדרום צרפת, איטליה וספרד, הבאה לידי ביטוי בסדרת 'ליריקה' הים תיכונית שמציג היקב. היין מתוצרתו מופץ בארץ ובעולם, ומהווה עדות וחותם איכות לתעשיית היין הישראלית. טעמו הנגיש מחד של היין ומגוון הזנים מאידך קולעים לטווח רחב של קהלים ואוהבי יין מכל רחבי תבל משבחים אותו.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

 בין יצירות  היקב מספר סדרות בהן השובחים שביינות:


מוסקטו, 2017

היין בעל צבע צהוב בהיר, מאוד פרחוני עם ניחוח של ורד, לבנדר ולימונית ופירותי- לימון ואשכולית, יין מבעבע מתקתק ורענן.
יין בטעם של עוד שיכולתי לשתות ממנו עוד ועוד .
סדרת בראשית
הזנים השונים נוצרו מכרמים רעננים מצפון הארץ ועד דרומה. תחילתה של יצירת בראשית נעוצה באופן גידולם הייחודי של הכרמים המספק ליינן את חומרי הגלם הראויים ביותר.
סדרת VIRTUOSO
הסדרה הקלאסית המבוססת על שלושה זנים אדומים מובילים: קברנה סוביניון, מרלו ושיראז. ויין אחד לבן- הגוורצטרמינר. היינות מתיישנים במשך תשעה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. הסדרה בעלת עיצוב בקבוק ייחודי הנוטל השראה מעולמות המוזיקה וכלי הנגינה.
סדרת SPECIAL EDITION 
סדרת הפרימיום של יקב היוצר, מבוססת על שלושה זנים אדומים מובילים: קברנה, שיראז ומרלו ועל שני יינות לבנים - שרדונה ורוזה. היינות מתיישנים במשך 9 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
סדרת Lyrica
הסדרה הים תיכונית עטורת הפרסים, יינות הסדרה נוצרו ממבחר זני ענבים שמוצאם באגן הים התיכון ומתאימים מאד לאקלים הישראלי בהם: מורבד, סירה, ארגמן, ארמוני, GSM. הענבים מגיעים מכרמים באזור הכרמל וסביבת הר תבור שבגליל העליון. היינות מתיישנים במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
סדרת Auteur
סדרת יינות עטורת פרסים, יצירה אישית ייחודית של יינן היקב, פיליפ ליכטנשטיין. היין מהווה תוצר של בחירותיו של היינן, ללא מגבלות של אזורי גידול, זני ענבים וטיפול בכרם, ולפיכך מהווה ביטוי אישי שלו. שם הסדרה AUTEUR- (יוצר בצרפתית) , מבטא קשר מיוחד זה בין היינן היוצר לבין היין. היינות מתיישנים במשך 24-26 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
בעשור האחרון זכו יינות היוצר בתחרויות יין ביניהן:VINUS Argentina, אשכולות הזהב, טרה וינו ובסט ווליו.
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
היקב דאג לנו לטעימות מכל היינות כדי לחוש בטעמם ולהבין על מה מדובר כך שהיה ערב מבושם כיאות .
התענגתי על היינות הלבנים של היקב שאותם אני אוהבת מאוד .לכולם טעמים מיוחדים שנותרים בזכרון ובטח ובטח שארכוש לי לביתי לארוחות משפחתיות וגם לטו באב הקרב ובא להתענג עם דרלינג שלי מהטעמים המיוחדים עם הארוחות שלנו.

אחרי תדרוך קצר הסתובבתי במקום היפה הזה בהנאה.יש בכניסה פסל ענק ועיצוב סגול כאשכולות ענבים באוירת יקב וארוחות הערב נערכות ב"צל הכרם"פאטיו ענק ומיוחד.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

עליתי לחדרי לנוח עד ארוחת הערב הצבעונית והמושקעת ומשם לגולת הכותרת.

סדנת היין .ההיכרות עם יצירות היקב החדשות ,הטעמים והריחות כי את היינות של יקב היוצר פשוט מאוד-יצרו באהבה וכשרון.

יאיר גת איש יין ותיק- עיתונאי,עורך ומומחה סיפר על טעימות יין ,הרחנו וטעמנו ובכל טעימה של יין חדש הדגיש מה יש בו ואיך הוא הוכן.

הוא גם הסביר מדוע טועמים יינות .

יינות טועמים כדי לתקן טעמים,לבדוק שטעמו של היין הוא כמו שהתכוונו שיהיה,

לבדוק אם הציבור יאהב ואם לשווקו כפי שתוכנו וכן להסיק מסקנות מיצירתו ואם להמשיך ליצרו.

כמוכן שכל יין יוצר מענבים של איזור גידול אחר ואי לכך אתה למד אם להמשיך לגדל ולבצור באותו מקום גם בעתיד.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

אחרי שכולנו היינו מבושמים מיין וערב נפלא ציפיתי ליום המחרת לסיור בנחלאות עם יהושע המדריך .

אחרי ארוחת בוקר מושקעת כמו שמלון פרימה פארק יודע-מדגים -כמה סוגים מעולים,חביתות,שקשוקה ועוד ועוד והכל נקי,נעים

והשירות לעילא עם חיוך ואדיבות נפלאה.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

בוקר מואר בו הגיע יהושע ואסף אותנו רגלית עם בקבוקי מים ,כובעים ומה שרק ניתן להגן על עורנו שעדיין לא התרגל לשמש הקופחת.

יצאנו לכיוון הרכבת הקלה ואני מרגישה כמו ילדה -כמה אושר לחוש כך .

ירדנו בנחלאות ממש ליד השוק - מחנה יהודה של ילדותי שלסבי היתה בה חנות נעליים ואני ילדה הולכת לבקרו וכל המוכרים מברכים ומכבדים אותי במרכולתם .

כשסבא יצא לעבודה תמיד שאל מה להביא לך כשאחזור ? תמיד ביקשתי ממתקים אבל פעם אחת כבגרתי מעט ביקשתי ממנו.

סבא אתה יכול להביא יין של ארזה לארוחה? הוא הסתכל עלי פעור פה ועניים ואמר לסבתא - עכשיו אני יודע שהילדה שלנו גדלה.

מסתובבים בין הרחובות ועוד ועוד מקומות עולים בזכרוני .מקומות בהם טיילתי וחיפשתי מציאות כילדה.אבנים מיוחדות ,כינות,סיפורים וטעמים.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

בסוף הטיול הרגלי הוביל אותנו יהושע לשוק ואו אז הריחות עולים בי ,צבעי המזון ושאטר ירקות,תבלים ריחניים ומוכרים צועקים ומחלקים טעימות.

השוק כבר אחר ומקורה ועדיין זכרונותי ניזונים מריחו.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

מוכר התבלינים שממנו אני אוהבת לקנות
נידב לי מתכון לדגים של שבת
ל4 מנות דג - 4 דגים שלמים (איזה דגים שאוהבים-אנחנו אוהבים דניס)
לימונים טריים לפי הצורך פרוסים לפרוסות דקות (מי שחכם שם לימון כבוש אמר האיש ושתק מביט ימינה ושמאלה שלא ישמעו )
מנקים ושוטפים הדגים
את פרוסות הלימון מתבלים בתבלין הדגים (זה שמכר לי)
למעשה כל תבלין המיועד לדגים מצויין פה .
מכניסים לבטן הדגים את הפרוסות המתובלות של הלימונים ועדיף לימונים כבושים...ומסדרים בתבנית אפיה מתאימה.
מפזרים מתבלין הדגים גם ממעל
ממליחים ומפלפלים
מפזרים מסביב לדגים המון שיני שום טריות וחבילת כוסברה שטופה וקרועה ביד
מטפטפים שמן חמניות ושולחים לתנור ל-30 דקות בחום 180 מעלות
מנמיכים חום ל-120 לעוד 10 דקות .
מכסים ושומרים בתנור עד לארוחה .
מי שאוהב חריף מוזמן להוסיף פלפלים מסביב לדגים ובתוכם .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

ולמטה יש את החלות החמות ואת רחמו המסעדה -רחמו שכן של סבתא היה וכשראני לא הפסיק לבכות לחבקני ולספר על העבר ועל מה שקורה .

ירושלים שלי -לעולם לא נס ליחה וטיולים בה מומלצים בכל עת ובמיוחד כעת כשמלון פרימה פארק לקח על עצמו להכיר לעם ישראל איך מבלים סופ"ש מופלא בה .

לקראת סוף חודש יולי בימים ב-26-28.7 מציע מלון פרימה פארק  חגיגת בירות בוטיק, יינות מובחרים וסיפורים מתובלים על ההווי בירושלים.
ביום חמישי, 'בירה ונגילה': מתחילים בערב בלאונג' בר הכרות וטעימת בירות מהמובחרות ביותר בסצנת בירות הקראפט (בוטיק) המקומית בלווי הסברים, סיפורים ואנקדוטות על הבירות השונות ועל מבשלות הבירה שמאחוריהן. הערב מועבר ע"י מומחה לבירה מטעם 'גלן' ו'בירתנו' – מרכז הבירה הירושלמי. נלמד כיצד מכינים בירה, כמה סוגי בירות ישראליות יש, מה מייחד כל אחד מהם, ותטעמו הרבה בירות בטעמים מיוחדים.

ביום שישי, 'יין ישמח לבב אנוש': אחרי ארוחת הבוקר נמשיך לסיור מודרך בחבל היין בהרי יהודה. הסיור כולל טעימות יין, נשנושים, גבינות והרבה נחת. נגלה את עין כרם המתוקה, בכפר אותנטי עתיק וקסום מוקף יערות, כנסיות ובתים עתיקים שוכנת חנות שוקולד וגלידריה חלומית. נגלה כארבעים סוגי פרלינים, טראפלס, פירות יבשים בשוקולד, יינות, קפה מצוין ונטעם גלידה איטלקית- ביתית אמתית. בערב ממשיכים במסורת "יין ישמח לבב אנוש" , ניפגש בלאונג' בר לערב טעימות יינות מובחרים, בליווי נשנושים וסיפורים מעניינים בהנחיית דקל כהן, יועץ ומומחה ליינות.
ובשבת, 'סמטאות העיר': בשעה 12:00 סיור מודרך עם יהושוע הירש, סיור רגלי בעקבות דמויות מרתקות, בתים, סיפורים, אגדות אורבניות, וההווי בשכונות בלב העיר 'נחלאות'. יהושע מדריך מופלא איש שנסיונו רב והיכרותו עם המקום נותנת הרגשה של איך לא היינו פה.
החל מ - 652 ₪ לזוג ללילה על בסיס לינה וארוחת בוקר ואתם חוגגים סופ"ש כמו בסרט ישן ומופלא .

אל תפספסו .

טלפון להזמנות-03-5522220

לפרידה צולמנו יחד בהמון אהבה

התמונה של ‏נדיה היבא‏.