אילנה עמר זכרון יעקב - הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

"מָנְסַף" של סבתא שלי בעברית צלעות כבש על מצע אורז צנוברים ופטרוזיליה

כבש זה בשר או שאוהבים אותו או שלא ואם אוהבים אותו, זו ממש בעיה שאי אפשר להיגמל ממנה.

סבתא אילנה בישלה ארוחה

11/08/2016


2

כבש זה בשר או שאוהבים אותו או שלא!

ואם אוהבים אותו, זו ממש בעיה שאי אפשר להיגמל ממנה

ומי שאוהב את הכבש בטוח שהוא אוהב במיוחד את טעם השומן

"הלייה" במיוחד בשיפוד על האש מממ... טעיםםםם.

סבתי דאגה להכניס לנו את הטעמים לפה כבר בשחר ילדותינו,

ברגע שהפסקנו לינוק כל אוכל שסבתי בישלה היא דאגה לתת לנו טעימת

אצבע לפה וכולם היו צופים בפרצופים שהיינו עושים, במיוחד כשהמאכל חמוץ.

מה אגיד לכם גם בימי הצנע בבית סבתי בראש השנה ובפסח תמיד היה כבש טרי,

5

שאותו הייתה מזמינה אצל רועה כבשים, כמו שהייתה מזמינה את חלב העיזים

 והכבשים להכנת לבנה, גבינות ולבן.

בנוף ילדותי שעל הר הכרמל רועה צאן היה חלק מהווי חיינו, בדיוק כמו חייט,

סנדלר, חלבן, ירקן...

למי שאוהב כבש זו ארוחה חגיגית שווה טעימה וקלה להכנה

אפשר גם להכין ולבשל את הבשר יום יומיים קודם ורק את האורז

ברגע האחרון ולהפתיע... כן כן מתכון המנסף של סבתא שלי,

המחמאות יהיו שלכם.

מתכון צלעות על מצע אורז

לטגן את הצלעות ישר בסיר הבישול...

6

להפוך ולטגן בצד שני...

8

להוסיף מים ולבשל עד שמתרכך...

10

להוסיף פלפל השחור גרוס גס ופפריקה גרוסה גס....

9

להכין את האורז הלבן עם הצנוברים מעל...

33

להוסיף פטרוזיליה...

3

להוסיף את הצלעות עם הרוטב...

1

2

טיפ קטן: כשאני קונה כבש ויש הרבה שומן אני מורידה חלק ממנו ושומרת לי

לתבשיל אחר, שמה חתיכה בפנים והטעם משכר ומשקר במיוחד בקציצות.

קדימה תפשילו שרוולים...

אתם מוזמנים להושיט יד לצלחת וצלע שווה לקחת.

ולטעום רק תזכרו זה ממכר מממ...טעיםםם.

 

5

ממליצה להשאיר ת'מתכון  לאירועים שווים.

אהבתם נהניתם  פרגנו בלייק ואני אגיד תודה עד.... למתכון הבא.