המטבח של דיתי - הבלוג של עידית כהן ברגר

עוגת גזר,צימוקים ואגוזים- לחה, עסיסית, בריאה ואפילו פרווה

מכירים את הביטוי משפחה לא בוחרים? אז נכון, יש משפחה שלא בוחרים ונולדים איתה ויש משפחה שבוחרים ומלווה אותנו חיים שלמים ובה אנחנו בוחרים יום יום ושעה שעה.

עידית כהן ברגר

01/08/2017


מירב חברה שלי כבר מעל 20 שנה וההגדרה חברה כל כך לא מדויקת. היא חברה, מראה אמיתית, אחות, שותפה לרגעים הטובים והפחות טובים ובכלל מישהי שקיבלה חדר אצלי ואצל משפחתי בלב. מירב אף פעם לא מבקשת כלום. השבוע ביקשה עוגה אבל שתהיה מזינה, בריאה ובלי שמן. ששתי למשימה ואני חייבת לומר שהעוגה יצאה טעימה מאד ,לדעתי יותר טעימה מהמתכון המקורי בו היתה חצי כוס שמן ללא רסק תפוחי עץ ומיץ תפוזים. העוגה לחה, רכה, טעימה ובריאה יחסית למתוקים אחרים. החלק הכי חשוב שמירב ואבא שלה אהבו את העוגה. אני מאושרת!

20170731_173844_S20170731_174038_S

חומרים:

לשלוש תבניות אינגליש קייק:

4 ביצים

1/4 1 כוסות סוכר

2 כפות שמן (לא חייבים, אני לא שמתי והוספתי עוד כף רסק תפוחים ויצא נפלא)

קופסא קטנה מחית תפוחי עץ

שליש כוס מיץ תפוזים טבעי

כפית תמצית וניל

1/2 1 כוסות קמח לבן

כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

כפית גדושה קינמון

קוביה ג'ינג'ר קפוא של דורות או 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

100 גרם צימוקים

100 גרם אגוזים (אני שמה אגוזי מלך גרוסים גס- מי שלא אוהב להרגיש את חתיכות האגוזים יכול לטחון דק)

2 כוסות גזר מגורד דק

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לכ-175 מעלות. מניחים נייר אפיה בתבניות.
  2. מגרדים דק גזר לאחר שקילפנו ומניחים בצד.
  3. מקציפים במערבל ביצים, ג'ינג'ר, סוכר ותמצית וניל עד להקצפה יפה.
  4. מוסיפים את שארית החומרים הרטובים עד לבלילה חלקה, ללא הקצפה ארוכה: שמן, מחית תפוחי עץ ומיץ תפוזים.
  5. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וקינמון ומערבלים מעט מאד. אפשרי גם לערבב ידנית.
  6.  מוסיפים צימוקים, אגוזים ואת הגזר ומערבבים ידנית.
  7. אופים כ-45 דקות, תלוי גודל תבניות עד שקיסם יוצא יבש.
  8. בוזקים אבקת סוכר מלמעלה לאחר הצטננות העוגה ומיישרים ...

בתיאבון

20170731_173852_S 20170731_173900_S