daphnalewis - הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

קינמון מוסיף המון

קלת הכנה, קלילה במרקם, בול לחורף.

קוקיה - אפיה ללא גלוטן

13/02/2017


קינמון נחשב לתבלין מחמם.

ועם הקור שבחוץ, האי חשק לעבוד קשה והצורך למשהו מתוק ומנחם, נולדה לה עוגת הקינמון הבאה:

עוגת קינמון

אז למה מחכים???

 

מצרכים:

4 ביצים

כוס יוגורט

2 שקיות סוכר וניל (20 ג׳)

3/4 כוס סוכר

1 כוס שמן

גרידת לימון

אחד וחצי כוסות קמח תופח מאליו

1 כף גדושה קינמון

1/4 כוס סוכר

הכנה:

1. לחמם תנור לדרגת 180 מעלות

2. לשמן תבנית עגולה 22 ס״מ (לעוגה גבוהה) או 24 ס״מ לנמוכה יותר

3. לערבב בקערה קטנה 1/4 כוס סוכר עם כף גדושה קינמון.

4. בקערת מערבל לערבב ביצים, יוגורט, סוכר וניל, סוכר, שמן וגרידת לימון.

5. להוסיף קמח מנופה ולערבל עד להבלעת הקמח בעיסה. הבצק צריך להיות דיי דליל.

6. לשפוך מחצית מתערובת העוגה לתבנית המשומנת.

7. לפזר מעל באופן שווה מחצית מתערובת הסוכר והקינמון.

8. לשפוך מעל בשיא הזהירות את שאר תערובת העוגה

9. לפזר את שאר תערובת הסוכר והקינמון

10. להכניס לתנור לחצי שעה - 40 דקות (ניתן לבדוק את העוגה עם קיסם)

 

שיהיה לנו חורף חם ובריא!