הבית הזוהר של לאהל'ה - הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

גולאש בשר ,תפוחי אדמה ובצקניות -הונגרי אמיתי ובשפתם גואייש...

מגיעים הביתה בקור הזה ובסיר שמחכה במקרר יש מעדן שמחממים והוא מחמם אותנו ...כיף   לבצקניות - כוס קמח , ביצה גדולה, 2 וחצי כפות מים, חצי כף שמן ,מלח ככפית, להכנתן שמים קמח בקערה חופרים גומה ושמים את שאר החומרים פנימה. מערבבים בכף ליצירת בצק רך. מגררים בפומפיה עבה לתבשיל . או במכשיר לבצקניות […]

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

26/10/2014


גולש עם בצקניות ובשר

מגיעים הביתה בקור הזה ובסיר שמחכה במקרר יש מעדן שמחממים והוא מחמם אותנו ...כיף

 

  • לבצקניות -
    כוס קמח ,
    ביצה גדולה,
    2 וחצי כפות מים,
    חצי כף שמן ,מלח ככפית,
    להכנתן
    שמים קמח בקערה חופרים גומה ושמים את שאר החומרים פנימה.
    מערבבים בכף ליצירת בצק רך.
    מגררים בפומפיה עבה לתבשיל . או במכשיר לבצקניות .
  •  לגולש-
    1 קילוגרם בשר שריר-8 או כתף 5 בקוביות,
    בצל ענק ,
    2 כפות פפריקה מתוקה ואם רוצים אז גם חריפה ,
    2 כפות רסק עגבניות טוב -השתמשתי ביכין המרוכז יותר,
    2 כפות סוכר חום ,
    כפית פלפל שחור גרוס גס ,
    2 כפות אבקת מרק ,
    בצל ענק בקוביות,
    5 שיני שום פרוסות ,
    חצי כפית קימל
    -קילו תפוחי אדמה בקוביות
    מים כדי כיסוי ונוספים לפי הצורך כמו בתמונה.
    מעט קמח לקימוח הבשר .
    מלח לפי טעם אני תיבלתי פה כפית .
     אופן הכנת התבשיל -
    מטגנים הבצל להזהבה בהירה ,
    מוסיפים בשר ושום וצורבים מעט מוסיפים מים ואת כל התבלינים כולל רסק העגבניות ומביאים לרתיחה .
    מנמיכים אש ומבשלים שעה .
    מוסיפים תפוחי אדמה ומבשלים שיתרככו,
    מוסיפים הבצקניות ובודקים שיש מספיק נוזלים .מבשלים עוד כרבע שעה .ושוב תמיד לראות שיש נוזלים כמו בצלחת.לטעום לתקן תיבול ולהגיש רותח עם  חמוצים לחם אחיד.
    בתיאבון

גולש בשר עם תפוחי אדמה הונגרי אמיתי