lihishmu - הבלוג של מאדם לולו

עוגת יוגורט עם פסיפלורה. בחושה עסיסית טעימה וריחנית קלת הכנה.

עוגת יוגורט עם פסיפלורה-קערה אחת ערבוב ויש לכם עוגה עסיסית ריחנית וטעימה. -בקלי קלות.

מאדם לולו

16/08/2014



פורסם ב-4 באוגוסט 2014, 23:53 במדור כללי

 

 

 

 

 

 

 

 

שלוש שעות לפני צום תשעה באב. ועדיין לא הכנו עוגה לסיום הצום. אמרתי לילדים בואו ונכין  עוגת מייפל מהירה. והילדה אמרה אמא אני רוצה שנכין עוגת פסיפלורה שקטפנו בשבוע שעבר מהשיח המטפס על הגדר בשכונה.

היינו חייבים ,שזה יהיה מתכון מהיר שגם אספיק לטעום ולצלם לפוסט הזה.

ובכן נולדה לה עוגה חדשה קלת הכנה ומאוד טעימה.

 

עוגת יוגורט פסיפלורה עסיסית קלת הכנה ריחנית וטעימה;

החומרים לתבנית אינגליש קייק.(כל המדידות הם בכוסות פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה כדי שיהיה מתכון אחיד ומדוייק.) 

 

1 גביע יוגורט לא ממותק. (גביע של 200 גרם).

1.5 כוסות סוכר (למדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתיה קרה).

1 כוס שמן.

1כוס קוקוס.

3 ביצים.

1 כף תמצית וניל.

1/4 כפית מלח.

1 כף תמצית וניל.

1 כף ברנדי.

1/2 כוס תוכן פרי פסיפלורה -עם הגרעינים השחורים.

1 שקית אבקת אפיה.

2.1/4 כוסות קמח  (שתיים ורבע כוסות קמח מדודות בכוס חד פעמית).

 

אופן ההכנה- לשים את כל חומרי העוגה בקערה מלבד הקמח. ולערבב במטרפה ידנית עד שהעיסה חלקה. להוסיף את הקמח ולבחוש עד שהעיסה הומוגנית.

לרפד את תבנית האינגליש בנייר אפייה גם בשוליים. לשפוך את העיסה .

ולאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 170 מעלות. בערך כ-45-50 דקות. לא ליבש את העוגה. (זמני  האפיה שונים מתנור לתנור).לאחר קירור לפזר קצת אבקת סוכר לקישוט.

 

כל החומרים בקערה. לערבב ולהוסיף לבסוף את הקמח ולערבב לעיסה הומוגנית.

מרפדים בנייר אפיה  תבנית אינגליש שופכים את הבלילה. (היא נוזלית כמו טחינה גולמית) ואופים.

מפזרים קצת אבקת סוכר לקישוט .

עסיסית יפה וטעימה.