yamitelhades - הבלוג של yamitelhades

עם הריח בא התאבון, פילה אמנון עסיסי עם עשבי תיבול, שום ושמן זית

לכבוד שבת המלכה, פילה אמנון עם טעם של עוד.

yamitelhades

02/05/2014


photo5

המצרכים:

4-5 פילה אמנון (לפי כמות הסועדים)
4-5 שיני שום
שמן זית
עלי מרווה
עלי רוזמרין
טימין
1 לימון

אופן ההכנה:
photo8

מניחים את הדגים על תבנית רחבה (תבנית המובנת לתנור), יש לשמן מעט את הנייר אפייה לפני הנחתם.
בקערה, מוסיפים את התבלינים הבאים: פלפל שחור גרוס, מלח, מעט אגוז מוסקט, ושמן זית בנדיבות.
מערבבים את התערובת שתהיה אחידה, ולאחר מכן מושחים את התבלינים על הדג מכל הכיוונים.
לאחר המשיחה, פורסים לימון לעיגולים, ומניחים על הדג ביחד עם עשבי התיבול

photo7

מחממים תנור על חום גבוה, מכניסים לתנור כ25-30 דק', יש לעטוף בנייר כסף על מנת לשמור על החום.
לאחר שהתנור חומם, מורידים את המעלות בין 200-180 לבישול איטי, כ10 דק' לפני ההוצאה, יש להסיר את הנייר כסף על מנת שהדג יצלה וייצא קריספי.

בזמן שהדג בתנור, הבית כולו יהיה מופץ בריח נפלא של שום ועלי הרוזמרין, מה שיגביר את החשק והרצון בלטעום מן הדג.

יהיה קשה לעמוד בפיתוי שלא לסיים את החלה עם הרוטב ועסיסיותו של הדג.

שבת שלום ובתאבון :)