vegansontop - הבלוג של אורי שביט - טבעוניות נהנות יותר

על מאצ'ה כבר שמעת?

שקית קטנה עם אבקה ירוקה נחתה אצלי במטבח. החלטתי לבדוק מיד אילו קסמים היא יכולה לעשות בצלחת

אורי שביט - טבעוניות נהנות יותר

16/03/2014


הרפתקה עם אבקת קסמים ירוקה. מאצ'ה במטבח

הרפתקה עם אבקת קסמים ירוקה. מאצ'ה במטבח

שקית קטנה עם אבקה ירוקה נחתה אצלי במטבח. החלטתי לבדוק מיד אילו קסמים היא יכולה לעשות בצלחת

יש לי וידוי, כבר שלושה שבועות שאני לא שותה קפה. זה לא קרה בגלל איזו החלטה בריאותית גורפת ומתוכננת, אלא ככה, במקרה. הילד התחיל לשתות שייק פירות בבוקר, אני הצטרפתי ואז הרגשתי מטופשת להוסיף אליו קפה וידה-ידה-ידה, הפסקתי לשתות קפה. בכלל. אחרי ששתיתי 3-4 כוסות ביום כמו כלום. בינתיים אני מרגישה כמו בניסוי מעבדה ושותה תה, בעיקר תה ירוק, כי ככה מתחשק וכי אני מודה שהתאהבתי בטעם שלו, המריר המיוחד הזה, שלא דומה לשום טעם אחר.

בטיימינג המושלם הזה הגיעה לידי להתנסות שקית כסופה ובה אבקת קסמים ירוקה או במילה אחת מאצ'ה - אבקה עדינה שעשויה מעלים צעירים של תה ירוק יפני וגם אורגני. פתחתי, רחרחתי ומיד החלטתי לצאת להרפתקה, שזה הדבר שאני הכי אוהבת לעשות - במיוחד מאז המעבר לטבעונות. כמו שאני אומרת תמיד בסדנאות בישול שאני מעבירה, כל הרעיון של הבישול הטבעוני מבחינתי הוא לגלות טעמים חדשים, מעניינים, עמוקים ומפתיעים ולרגע לא להשתעמם או להרגיש שהמטבח הטבעוני דל בטעם, כמו שקובעות דעות קדומות למיניהן. אז הנה, הגיע לפתחי עוד סוג של תבלין, בת טעם מעניינת, צבע חדש, משהו שיכול לגוון ולהעשיר את הצלחת שלי.

מעבר לטעם ולעניין שהוא מעורר, תה ירוק הלא ידוע בסגולותיו הבריאותיות ועל הדרך, הוא גם מרגיע את הנפש. ואני הרי סיפרתי לכם שהפסקתי לשתות קפה, אז לא יכולתי לבקש בדיוק עכשיו משהו יותר טוב מזה.

שייק בננה עם מאצ'ה
כמה פשוט, ככה כיפי וטעים, ועל הדרך גם מוסיף המון ערכים תזונתיים, שגם ילדים יכולים ליהנות מהם.

חומרים לכוס אחת

1 כוס חלב סויה או חלב צמחי אחר, לא ממותק
1 בננה בשלה
1 כפית אבקת מאצ'ה
1 כף סילאן
1 כף שקדיה או טחינה גולמית

+ מניחים את כל החומרים במיכל הבלנדר וטוחנים עד לקבלת שייק חלק. מגישים מיד.

חלק, מתקתק וירקרק. שייק בוקר

חלק, מתקתק וירקרק. שייק בוקר

טופו מוקפץ בקרם קוקוס, חרדל ומאצ'ה
שילוב טעמים חמוץ-מתוק-חריף, שהטאץ' של המאצ'ה מוסיף לו מרירות עדינה וצבע מטריף. התוצאה משתדכת מצוין לאורז מלא או לבן ותעטוף בשמחה גם פסטה טובה.

חומרים ל-4 מנות

1 חבילה (300 גרם) טופו, סחוט היטב מנוזלים וחתוך לרצועות
1 בצל סגול, חצוי ופרוס
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ (לא חובה)
1 כף גדושה חרדל דיז'ון גרגירים
3 כפות רוטב סויה בהיר
1 כוס קרם קוקוס
1-2 כפיות מיץ לימון טרי
1 כפית אבקת מאצ'ה
1/4 כוס כוסברה קצוצה
שמן צמחי

מוסיפה צבע לחיים. אבקת מאצ'ה

מוסיפה צבע לחיים. אבקת מאצ'ה

+ יוצקים שמן בשכבה דקה במחבת רחבה ומחממים. מטגנים את הבצל ואת הצ'ילי הקצוץ במשך כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהבצל מתרכך והופך שקוף.
+ מוסיפים את הטופו, החרדל והסויה ומטגנים-מקפיצים את הטופו 2-3 דקות נוספות. יוצקים את קרם הקוקוס למחבת, מביאים לרתיחה ומניחים להתבשל מעל להבה נמוכה כ-5 דקות.
+ מסירים את המחבת מהאש ומוסיפים מיץ לימון ואבקת מאצ'ה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול (להמלחה מוסיפים רוטב סויה).
+ מגישים על אורז או פסטה ומפזרים מעל כוסברה קצוצה.

עוד מתכונים טבעוניים טעימים וביתיים תמצאו בבלוג טבעוניות נהנות יותר

איזון נהדר של טעמים, על אורז או עם פסטה

איזון נהדר של טעמים, על אורז או עם פסטה