הבית הזוהר של לאהל'ה - הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

חצילים - שני מתכונים לחצילים על האש

    שני תבשילי חצילים קלויים על האש.       חצילים בקציצות בשר     קולים חצילים בכמות גדולה - משהו כמו 6 גדולים קולפים וקוצצים ביד בסכין לתוך סיר גדול.   מוסיפים 2 כוסות מים ,כפית פלפל שחור, כף אבקת מרק ו8 שיני שום גדולות בפרוסות.   מביאים לרתיחה על אש גבוהה .מנמיכים […]

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

26/10/2014


חצילים

 

 

שני תבשילי חצילים קלויים על האש.

 

 

 

חצילים בקציצות בשר

 

 

קולים חצילים בכמות גדולה - משהו כמו 6 גדולים קולפים וקוצצים ביד בסכין לתוך סיר גדול.

 

מוסיפים 2 כוסות מים ,כפית פלפל שחור, כף אבקת מרק ו8 שיני שום גדולות בפרוסות.

 

מביאים לרתיחה על אש גבוהה .מנמיכים אש ומוסיפים קציצות בשר רגילות שמכינים מראש ואפשר לטגן קודם.

 

מבשלים יחד לפחות שעה וחצי על אש קטנה ואם צריך עוד מים מוסיפים.בתאבון...מלח לפי טעם כמובן.

 

 

קציצות בשר מכינים כל אחד כמו שהוא אוהב.

שלי עשויות מ-

חצי קילוגרם בשר בקר מעט שמן טחון

1 ביצה

1 בצל גדול מגורר עם נוזליו

3 כפות פירורי לחם טובים

1 שקיק אבקת אפיה

כפית פלפל שחור ,כפית מלח

כפית כמון וירק איזה שאוהבים - אצלי הולך פטרוזיליה וכוסברה יחד  .

לשים היטב ויוצרים קציצות או כדורי בשר ואפשר גם אליפטיים.

 

 

לחצילים עם פרוסות בשר השיטה אחרת

 

 

מרתיחים 8 פרוסות בשר כתף עבות במים שבהם יש 3 כפות בצל מיובש

 

כמה שיני שום ,פלפל שחור

 

כף אבקת מרק עוף וכף אבקת מרק בצל

 

כמה ענפי כוסברה טריה

 

 

בנתיים קולים בגריל חצילי בלאדי במשקל 2 קילוגרם.

 

קולפים ומעבירים נקיים לסיר שיכיל גם את הבשר

 

מוסיפים מצקת ממרק הבשר ,כף סוכר חום

 

כף בצל מיובש – כמה שיני שום ,פלפל שחור וכפית אבקת מרק עוף,

 

מביאים לרתיחה

 

 

מעבירים את פרוסות הבשר לסיר ומבשלים יחד כמה דקות

 

מעבירים הכל לתבנית עגולה ואופים שעה על 180 מעלות עד שרוב הנוזלים מתנדפים.

 

מגישים רותח עם פיתות או חלה מתוקה

 

לחם שחור פשוט יהיה שוס לניגוב הרוטב .

 

 

חצילים שרופים עם בשר כתף