אוכל שבא מהלב - הבלוג של אלונה זוהר

טירמיסו אלה-אלונה

טירמיסו כזה לא טעמתם בחייכם. באחריות! טירמיסו עם שוקולד וקוקוס - מושלם!

אלונה זוהר

12/10/2014


DSC_0216למצרכים:

לקרם גבינה

4 חבילות גבינת סימפוניה 5% בטעם טבעי

2 שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

6 כפות סוכר

2 כפות תמצית פינה קולדה (קונים בחנויות מתמחות) או 1/3 כוס משקה פינה קולדה

לקרם שוקולד:

1 שמנת מתוקה

3 חבילות שוקולד מריר

לבסיס:

עוגיות - לשונות חתול (הכי יפה חצי חצי - חצי וניל חצי שוקולד)

לסירופ:

1/2 כוס אספרסו (אני עשיתי עם 2 קפסולות ממכונת קפה)

4 כפות ברנדי

להכנה:

1. להכנת מלית הגבינה: להקציף את השמנת עם האינסטנט פודינג, הסוכר והתמצית פינה קולדה עד שמתקבלת קצפת יציבה ותפוחה. להוסיף את הגבינות ולהקציף עוד 2-3 סיבובים במיקסר עד שהכל יתאחד. לשמור בקירור עד לשימוש.

2. לרפד תבנית בעוגיות לשונות חתול בצמידות אחד לשני.

DSC_0213

3. לשים את האספרסו יחד עם הברנדי בקערה ולערבב. לשפוך בעזרת כף על לשונות החתול ולהרטיב אותן היטב.

DSC_0214

4. להכנת קרם השוקולד: לשים את השוקולד והשמנת המתוקה בקערית שמתאימה למיקרוגל ולהמיס אותם עד שיהיו הומוגניים. לערבב היטב ולשפוך על הלשונות חתול. לקרר חצי שעה במקרר.

5. לשים מעל שכבת השוקולד את הגבינה וליישר ולהחליק את הגבינה.

DSC_0215

DSC_0217

6. לעטר בשוקולד מגורד או לפזר אבקת קקאו (אני לא אוהבת את אבקת הקקאו כי היא מרירה מדי לטעמי)

7. מומלץ להכין יום לפני ההגשה כדי שהטעמים יתחברו.

8. תכינו ותגידו, לא היה שווה???????

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!