הבלוג של מירב - הבלוג של מירב מלמד

עוגת פרג ושוקולד

עוגת פרג עסיסית בציפוי שוקולדי מושחת

מירב מלמד

07/11/2013


לא יעזור כלום, מתה על פרג! פשוט מכורה! וכשהפרג מגיע בשילוב של דברים טובים ומתוקים החגיגה כפולה ומכופלת!

עוגת פרג עסיסית בציפוי שוקולדי מושחת, יכולה בקלות להיות כשרה לפסח, מה עוד נותר לבקש? ההכנה ממש מהירה וקלה, אין צורך להפריד ביצים וזמן האפייה קצר יחסית.

החומרים:

250 גרם פרג טחון (טרי טרי טרי שטוחנים לכם במקום!!!! ממש ממש חשוב!)

1/4 כוס פירורי ביסקוויטים טחונים (בפסח- ניתן להשתמש בביסקוויטים כשרים כדוגמת עוגיות היין).

150 גרם שוקולד מריר מגורד

כף אבקת קקאו

5 ביצים

1 שקית אפייה

1.5 כוסות סוכר (למי שאוהב פחות מתיקות, אפשר להוריד לכוס אחת)

2 כפות שמן

1 כף חלב

1 כפית תמצית וניל

לציפוי השוקולד- 1 שמנת מתוקה+250 גר' שוקולד מריר

 

ההכנה:

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית- אפשר או עגולה 24 או מלבנית 22*33 (ככל שהתבנית תהיה יותר קטנה- העוגה תצא יותר גבוהה)

2. מקציפים את הביצים (אין צורך להפריד) והסוכר כשבע דקות לערך, לתערובת תפוחה

3. בינתיים בקערה מערבבים את פירורי הביסקוויטים (או פירורי הלחם), הפרג, הקקאו, השוקולד המגורד ואבקת האפייה

4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן, הוניל והחלב וממשיכים לערבל

5. מוסיפים בהדרגה את תערובת החומרים היבשים וממשיכים לערבל רק עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה

6. יוצקים לתבנית ואופים 30 דק' (לא יותר) עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, עם פירורים לחים מעט, מצננים.

7. מכינים את ציפוי השוקולד- מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים על קוביות השוקולד, מערבבים עד להמסה מוחלטת. יוצקים על העוגה ומקררים.

בתאבון! אהבתם את העוגה? פרגנו בלייק ותגובה! הכנתם אותה? צלמו והעלו לדף האוכל של סלונה בפייסבוק


אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.