daphnalewis - הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

קינוח הפתעה לראש השנה

קצר וקולע!

קוקיה - אפיה ללא גלוטן

30/09/2016


אני לא אוהבת עוגת דבש. מה לעשות.

אבל דבש, אני אוהבת גם אוהבת

ורימונים

ואת ראש השנה על ברכותיו ומאכליו ואפילו את הבלאגן של לפני (רק לא את הנקיונות...)

והיות ואי אפשר לקנח סעודה שכולה מתוקה בלי משהו מתוק....

החלטתי לתקתק קינוח פשוט אבל מרשים שהוא גם פרווה.

קינוח לראש השנה

חומרים לקומפוט רימונים:

2 כפות דבש

2 כפות קורנפלקס

כוס גרגירי רימון

2/3 כוס מיץ רימונים

1 כף מיץ לימון.

הכנה:

1. לערבב את הדבש עם הקורנפור בסיר

2. להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב.

3. לחמם את הסיר על אש בינונית ולהביא לרתיחה.

4. לערבב כל כמה דקות עד שהתערובת הופכת לסירופ.

5. להעביר לקערה ולאחסן במקרר.

קרם קוקוס וניל:

כוס וחצי קרם קוקוס מפחית שימורים (לערבב היטב לפני המדידה)

גרגירי וניל ממקל וניל אחד או 2 כפיות תמצית וניל משובחת

1 ביצה גדולה + 1 חלמון מביצה גדולה

1/3 כוס דבש

1/2 1 כפות קורנפלור

הכנה:

1. לערבב את חלב הקוקוס וגרגירי הוניל/תמצית וניל בסיר

2. להביא לרתיחה עדינה, להוריד מהאש, לכסות את הסיר ולצנן 5 דקות.

3. בינתיים לערבב את הביצים, הדבש והקורנפלור בקערה

4. לשפוך בזרם דק, תוך ערבוב רצוף במטרפה 1/3 מתערובת חלב הקוקוס החם לקערת הביצים.

5. לשפוך את תוכן קערת הביצים בחזרה לסיר

6. לבשל את התערובת רק עד שמסמיך. (2-3 דקות)

7. להוריד מהאש ולערבב פנימה את המרגרינה.

הרכבה: (3-4 שעות לפני ההגשה)

1. לחלק את הקומפוט בין 6 כוסות הגשה

2. למזוג מעל את קרם הקוקוס וניל

3. לכסות בנילון נצמד, ולאחסן במקרר לפחות 3 שעות עד קירור מלא

הגשה:

לפזר גרגירי רימון על קרם הוניל, לקשט ב2-3 עלי נענע שטופים ולהגיש.

שנה טובה, רגועה וטעימה!

שנה טובה