lihishmu - הבלוג של מאדם לולו

בצק ספיד נהדר עם מילוי נקנקיה וקטשופ-קל הכנה ולכל המשפחה.

בצק ספיד מהיר על בסיס שמן קל הכנה וטעים -ממולא עם נקנקיה וקטשופ-הילדים ישמחו לעזור להכין. וכולם ישמחו לזלול.

מאדם לולו

14/07/2014



 

 

פורסם ב-14 ביולי 2014, 16:46 במדור מתכונים

 

תמיד בחופש הגדול אני מחפשת תעסוקה לילדים. אז הצעתי להם. בואו ונכין ארוחת צהריים ביחד. כמובן שהם מיד הסכימו. להכין אתי את ארוחת הצהרים. הבצק בעצמו מזכיר

מן פלסטלינה שאפשר ליצור ממנו מאפים בקלי קלות.

המתכון לבצק ספיד במילוי של נקנקיה וקטשופ קל הכנה. טעים. ומהנה.

 

החומרים לכ-12 יחידות מאפיה.

2 כוסות קמח מנופה. פלוס שתי כפות קמח.  (כוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה) 

1/2 כפית אבקת אפיה.

1/4 כפית מלח.

1 כף חומץ.

1/2 כוס שמן. (מדוד בכוס חד פעמית.)

2 ענפי טימין או אורגנו. (לא חייבים).

1/2 כוס מים  חמים מאוד.(מדוד בכוס חד פעמית.)

 

למילוי-חבילת נקנקיות-12 יחידות  (רצוי חצי קפואות (כדי שהם לא יתנפחו לפני שהבצק  נאפה וכך הבצק  יכול להיסדק).

קצת קטשופ.

ביצה למריחה.

קצת שומשום לפיזור.

אופן ההכנה;

לשים בקערה- קמח. אבקת אפיה. מלח. חומץ. שמן. טימין. להוסיף את המים ולערבב במהירות. עם כף עץ לקבלת  בצק חלק. (כמו פסטלינה). עם הבצק יוצא לכם מאוד רך

להוסיף עוד קצת קמח.

אפשר ישר לרדד אותו- לחלק ל-12 יחידות בגודל משמש קטן.

לקמח שולחן עבודה ולרדד את הבצק ברוחב נקנקייה. בערך 10X ס"מ 7 ס"מ  הבצק צריך להיות דק מאוד 1.5- 2 מ"מ.

להניח בקצה נקנקיה. לזלף  עליה קצת קטשופ. להתחיל לגלגל  כמו סיגר. לשים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. למרוח ביצה. ולפזר שומשום.

לחמם תנור לחום גבוה כ-200 מעלות. לאפות כ-20-25 דקות. לגיש עם ירקות חתוכים.

 

החומרים לבצק לפני הוספת המים החמים.

החו

כך צריך להיות הבצק.

מרדדים דק.

מניחים נקנקיה וקטשופ.

מתחילים לגלגל (כמו סיגר.) לא צריך לקפל שוליים).

הגלגול הושלם.

מורחים ביצה ומפזרים שומשום ואופים.

כולם נהנים גם הגדולים וגם הקטנים .