einatraz - הבלוג של עינת רז

ירקות מוקפצים בווק - מנה נפלאה במינימום מאמץ

ארוחה שהיא גם טעימה, מלאה בירקות בשלל צבעים, לא "עתירת קלוריות" וגם לא יושבת על המצפון – זה בדיוק המתכון! ירקות חתוכים מוקפצים בווק.

עינת רז

12/07/2016


 ירקות מוקפצים 1

ארוחה בכמה דקות הכנה תמיד קוסמת לי במיוחד כשזה נראה מיליון דולר.
ארוחה שהיא גם טעימה, מלאה בירקות, גם לא "עתירת קלוריות" וגם לא יושבת על המצפון – בכלל עושה לי טוב על הנשמה.

במתכון הזה יש את כל הדברים שאני ממש אוהבת. שלל ירקות בצבעים שונים תוך שהם מוקפצים ברוטב החביב עלי במיוחד.

הכי כייף, שאחרי שחתכנו את כל הירקות, זמן ההכנה של המנה הוא גג 10 דק' ומיד ניתן להגיש לשולחן.

ניתן להוסיף לירקות המוקפצים קצת פחמימות וזו ארוחה לתפארת.

וזה הולך ככה:

בגזרת הירקות -

3 גזרים מקולפים וחתוכים לרצועות
2 קישואים גדולים (או 3 בינוניים) חתוכים לרצועות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
2 ענפי ברוקולי חתוכים לפרחים קטנים (אפשר פרחי ברוקולי מוכנים של סנפרוסט, ואפשר ברוקולי טרי - אני בישלתי ברוקולי טרי במים למשך 7 דק', סיננתי את המים טוב טוב והעברתי לווק)
1/2 קופסת נבטים
3-4 ענפי בצל ירוק פרוס גס
4 שיני שום כתושות

לחומרי הרוטב –

5 כפות סויה
3 כפות רוטב פד-תאי (ניתן לרכוש בכל מרכול)
5 כפות רוטב צ'ילי חריף/מתוק
כ-10 טיפות שמן שומשום
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מחממים מעט שמן קנולה בווק.

מכניסים את הירקות בסדר הבא:
גזרים וקישואים, מקפיצים 2 דק', 2 סוגי הפלפלים, מקפיצים עוד 2 דק', פרחי הברוקולי, עוד 2 דק' הקפצה, מוסיפים את הפטריות והשום הכתוש, ממשיכים להקפיץ.

מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומוסיפים לירקות. מערבבים טוב כך שהרוטב יתמזג עם כל הירקות ואז מוסיפים את הנבטים, בצל ירוק ומלח ופלפל.

מקפיצים הכל כ-4-5 דקות (לא יותר, שזה לא יהיה רך מידי).

אפשרויות תוספת –

אפשר לבשל במים איטריות פד תאי או אטריות אורז, לסנן טוב מהמים ולהוסיף לירקות תוך ערבוב.

אפשרות נוספת, לבשל אורז בסמטי ואותו להוסיף למוקפץ. זה יוצא מדהים.

אהבתם? ספרו לי איך יצא.

בתאבון.