guy bitan - הבלוג של גיא ביתן

הנוסחה המנצחת לפלאפל המושלם

אחרי שימוש בכמה מתכונים שונים הגעתי לנוסחה המנצחת "לפלאפל המושלם".

גיא ביתן

27/10/2014


זהירות פלאפל שהורס כל דיאטה !!!

IMG_0083

עם הניחוח והטעם של הפלאפל הטעים הזה שעושה פעולת גירוי כימית במוח מבטיח לכם חברים שהפעם תפסיקו לחשב קלוריות.

אתמול לקחתי על עצמי אתגר לא קטן למצוא את מתכון "הפלאפל המנצח" ניסיתי לפחות כמה מתכונים הראשון יצא קשה מדי, השני התפורר לי בטיגון, לשלישי לא היה טעם והרביעי שילוב של המתכון השני עם כמה תיקונים של המאסטר בבישול (אימי היקרה) ושלי 

לפניכם התוצאה מרשימה לא? 

 אז כמו שהבטחתי "הנוסחה המנצחת לפלאפל המושלם" עם הערות והארות תודה רבה לחבריי הנפלאים בקבוצת "טעמים" שגם כן שיתפו איתי פעולה.

מצרכים:

חצי ק"ג חומוס מושרה במים עם כף סודה לשתייה לילה  (לא קפוא!!! צריך את העמילנים על מנת שידביק את הכדורים אחרת הכל יתפורר בטיגון)

צרור פטרוזיליה בלי הגבעולים

צרור כוסברה בלי הגבעולים

בצל בינוני חתוך ל 4

8 שיני שום

2 כפות גדושות כמון

כפית צילי חריף (אופציה)

1 כף טימין ("קורנית" אפשר להמיר בעוד כף כמון)

כפית פלפל שחור (או פלפל אנגלי)

רבע כוס שמן זית

כף מלח

כף שטוחה סוכר

כוס מים חמימים (לא רותחים)

חצי כף סודה לשתייה + חצי כף אבקת אפיה

חצי כוס פירורי לחם של שניצל (או 3 פרוסות לחם רטובות וסחוטות ועם פומפייה בצד הרחב לגרד פנימה).

2 כפות קמח

אופן ההכנה:

כל היבשים במעבד מזון לפי הסדר: חומוס, פירורי לחם, קמח, סודה לשתיה, האבקת אפיה, ירק והתבלינים לטחון כ 2 דקות עד להתאחדות כל החומרים

כל כמה שניות לעצור ועם כף לדחוף פנימה את מה שנידבק לדפנות.

לאחר מכן מוציאים לקערה ומוסיפים את המים והשמן, לשים טוב טוב עד להתייצבות התערובת ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.

השמן חייב להיות חם ועמוק ליצור כדורים ולטגן.

להגיש חם בהצלחה.

 

הקישור לדף שלי:

https://www.facebook.com/GuyCakePie