מאפינס שוקולד

השוקולטיירית גלית אלפרט ("גליתא") מפנקת אותנו במתכון של מאפינס שוקולד עם הפתעות.

מאפינס שוקולד

החומרים (לכמות של 12 מאפינס)

למאפינס:

150 גרם שוקולד מריר משובח (שבור לקוביות או בחתיכות קטנות).

175 גרם חמאה.

200 גרם אבקת סוכר.

50 גרם סוכר.

4 ביצים.

2 כפיות תמצית וניל.

110 גרם קמח.

כף אבקת קקאו.

115 גרם אגוזי לוז שבורים לחתיכות קטנות.

לקישוט:

50 גרם שוקולד לבן (מטבעות קטנים).

סוד קטן לפני שנתחיל – כשמכינים מאפינס, אסור להשתמש במיקסר חשמלי לערבוב החומרים, אלא רק בכף עץ או פלסטיק ולערבב ידנית. זה שומר על מרקם העיסה ועוזר למאפינס להיות פריחים מבחוץ ורכים מבפנים.

אופן ההכנה:

1. חממו את התנור לחום של 180 מעלות.

2. שמנו קלות את תבניות המאפינס וסדרו אותן בתוך תבנית שקעים חסינת חום או על גבי תבנית אפיה.

3. המיסו את השוקולד יחד עם החמאה בסיר בשיטת בן מרי (סיר בתוך סיר עם מים) עד אשר שני החומרים יהפכו לעיסה אחידה, העבירו לקערה.

4.  הוסיפו לתוך השוקולד את שני סוגי הסוכר – וערבבו היטב.

5. הוסיפו את הביצים אחת אחרי השנייה תוך ערבוב טוב בין ביצה לביצה.

6. הוסיפו את תמצית הווניל וערבבו.

7. נפו את הקמח והקקאו לתוך הקערה וערבבו אותם עם שאר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.

8. הוסיפו את האגוזים וערבבו.

9. חלקו את המסה בעזרת הכף לתוך תבניות המאפינס (מלאו כל תבנית עד ל3/4 גובה).

10. פזרו למעלה בכל תבנית מטבעות של שוקולד לבן.

11. אפו בתנור במשך 30 – 35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס ייצא יבש.

12. הניחו למאפינס לנוח במשך 5 דקות והוציאו אותם מהתבניות שלהם.

13. הניחו למאפינס להתקרר לגמרי על גבי רשת התנור.

הצעות לקישוט:

  1. ניתן לפזר אבקת סוכר על המאפינס
  2. ניתן להכין קצפת לזלף על המאפינס ולקשט קלות עם אבקת קקאו

מה עוד?

אם אתן רוצות, המאפינס האלו יכולים להיות גם בסיס נהדר לקאפ-קייקס שוקולד.

עבור הקרם של קישוט הקאפ-קייקס אני אוהבת להכין גאנש שוקולד ולהקציף אותו. זה לא הקרם הקלאסי של קאפ-קייקס אבל זה עניין של טעם מה שאוהבים.

צרפתי לכם מתכון פשוט פשוט לגאנש מוקצף:

החומרים:

250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל).

250  גרם שוקולד (לבן , חלב, מריר – מה שאוהבים).

30 גרם אלכוהול (כל ליקר שיש בבית רק לא יין).

(אפשר גם בלי האלכוהול אם ממש לא אוהבים).

אופן ההכנה:

מרתיחים את השמנת עד לרתיחה מלאה.

שופכים על השוקולד ומערבבים (פה אפשר עם מיקסר ידני).

מוסיפים את האלכוהול (ומערבבים שוב).

מניחים ללילה שלם במקרר.

מוציאים לאחר הלילה ומקציפים עם מיקסר עד שרואים שהקרם הופך להיות מרקם של מוס (תיזהרו לא לערבב יותר מידי שלא יישבר ויהפוך חולי, מכיוון שזה רק הציפוי עדיף שיהיה מוקצף טיפה פחות מידי מאשר יותר מידי).

הכניסו לשק זילוף וזלפו על הקאפ-קייקס.

קישוטים – כיד הדמיון הפרועה:

סוכריות צבעוניות.

מטבעות של שוקולד.

שברי אגוזים שונים.

קוקוס.

חתיכות ופל.

מרשמלו.

חמוציות ושאר פירות יבשים.

לבלוג של גלית אלפרט – שוקולוג

לבלוג של גלית בסלונה.

לפייסבוק של גליתא

צילומים:

גלית אלפרט.