fannyrothstein - הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

פסטה עגבניות בחמש דקות

אז איך מקבלים את הקיץ החם הזה? הלוהט? בלוהט!! בפסטה שהיא לוהטת מאדמומיות העגבניות ולוהטת מהצ׳ילי החריף. ואז בא הפרמז׳ן, שיורד כמו טפטוף עדין של גשם והבזיליקום הירוק שמרענן את הלהט בפה. קבלו פסטה איטלקית כשרה למהדרין, טעימה ומשגעת. והבונוס: כלום עבודה. ממש כלום. מה חצי ק״ג פסטה חלולה (אבל אפשר כל סוג שאוהבים, למרות […]

פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

11/06/2018


אז איך מקבלים את הקיץ החם הזה?

הלוהט?

בלוהט!!

בפסטה שהיא לוהטת מאדמומיות העגבניות ולוהטת מהצ׳ילי החריף.

ואז בא הפרמז׳ן, שיורד כמו טפטוף עדין של גשם והבזיליקום הירוק שמרענן את הלהט בפה.

קבלו פסטה איטלקית כשרה למהדרין, טעימה ומשגעת.

והבונוס: כלום עבודה. ממש כלום.

IMG_7539_800x533

מה

חצי ק״ג פסטה חלולה (אבל אפשר כל סוג שאוהבים, למרות שהחללים תופסים את הרוטב בפנים וזה אלוהי).

1 בקבוק פסאטה איטלקי של 500 מ״מ. (פסטה הוא רוטב עגבניות טבעי מסונן מגרעינים וקליפות)

אם לא מוצאים פסאטה אפשר להשתמש בפריגת עגבניות למרות שהוא חמוץ יותר ולאזן עם מעט סוכר.

3-4 שיני שום קצוצות

4 גבעולי בזיליקום

מלח, פלפל

שמן זית

כחצי כוס מים

עננים של פקורינו או פרמז׳ן מגוררים

IMG_7548_800x533

איך

לסיר להוסיף מים בכמות גדולה שהיא פי 4 מהפסטה (2 ליטר בערך), עם מעט מלח, וכשהמים רותחים לזרוק את הפסטה לתוכם, לבשל על פי הוראות יצרן, שתי דקות פחות.

במחבת או ווק להוסיף שמן זית ושיני שום קצוצות, לטגן כמה שניות, להוסיף צ׳ילי ואת הפאסטה. ֿ

לבשל על להבה נמוכה כעשרים דקות ולהוסיף מים לפי הצורך.

להוציא את הפסטה מהמים הרותחים ולהעביר ישירות לרוטב, להוסיף עוד 3-4 כפות ממי הפסטה לתוך הרוטב, ולערבב את הפסטה בתוך הרוטב עוד שתי דקות.

הפסטה ״שותה״ את הרוטב בשקיקה וסופגת לתוכה את כל הטוב הזה.

להוסיף בזיליקום, לגרר פרמז׳ן ולהגיש מיד.

תזכרו: הפסטה מחכה לסועד ולא ההפך.

אחלה קיץ שיהיה לנו.

IMG_7534_800x533