אוכל שבא מהלב - הבלוג של אלונה זוהר

לחם כוסמין ואגוזי מלך

לחם משגע מקמח כוסמין ואגוזי מלך ללא שמרים, בריא וטעים במיוחד!

אלונה זוהר

19/09/2014


DSC_0970לחם משגע מקמח כוסמין ואגוזי מלך ללא שמרים. גילוי מאות: הלחם מבוסס על מתכון של פיליס גלזר.

קמח העשוי מגרעין הכוסמין הוא סוג של דגן (אחד מחמשת מיני דגן). לגלוטן הכוסמין תכונות שונות מאלו של גלוטן החיטה ולכן כאשר מכינים לחם מקמח כוסמין, מתקבל מאפה בעל טעם עדין ומעט מתקתק, ללא הוספת סוכר או ממתיק כל שהוא. את לחם הכוסמין עדיף לאפות בתבנית כדי לסייע ללחם לשמור על צורתו בזמן ההתפחה. הכוסמין עשיר בחלבון, בסיבים תזונתיים ולכן הוא בריא מאוד.

למצרכים:

4 כוסות קמח כוסמין

2 כוסות חלב + 2 כפות נוספות

1.5 כפיות סודה לשתייה

1.5 כפיות מלח

1 כוס אגוזי מלך

4 כפות סילאן

4 כפות שמן זית

2 כפות תערובת זרעים (גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, שומשום)

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. לשמן תבנית אפיה מוארכת. משטחים את האגוזים בתבנית אפיה גדולה וקולים בתנור החם 10-8 דקות. מצננים מעט וקוצצים גס. (לשים לב שלא יישרפו)
2.בקערה גדולה, מערבבים עם כף עץ את כל החומרים (כולל האגוזים) עד לקבלת עיסה חלקה. יוצקים את העיסה לתבנית המשומנת. מיישרים עם מרית לחה לגובה אחיד ובעזרת סכין עושים חתך של כ-1.5 ס"מ עומק לאורך הכיכר. מפזרים למעלה את הזרעים לקישוט אופים 45-50 דקות, עד שהלחם שחום.

הערה: אחרי שהלחם מתקרר, אפשר לעטוף בניילון נצמד ולשמור בטמפרטורת החדר במשך כ-4 ימים. רצוי לפרוס ולחמם בטוסטר. אפשר גם להקפיא פרוסות.

** ניתן להוסיף ללחם גם חמוציות.

DSC_0973

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב