kerenshely - הבלוג של kerenshely

מסעדת סהרה (הר תבור-גליל תחתון)

כתבתה של קרן שלי מסעדת סהרה הגליל, מסעדה אותנטית ממוקמת במבנה עתיק בנוי לתלפיות עם חצר גדולה מרוצפת ובה מזרקה דמוי מעיין נובע, במרכז המסעדה ישנה מזרקה נוספת שבה רחש המים משרים אוירת רוגע וקדושה. בכניסה למסעדה ישנו מבנה דמוי צריח ואקווריום דגי נוי ענק, אכן מסעדה יפת מראה שטומנת בחובה הפתעות קולינריות מרגשות. (המסעדה […]

kerenshely

03/12/2015


image

כתבתה של קרן שלי

מסעדת סהרה הגליל, מסעדה אותנטית ממוקמת במבנה עתיק בנוי לתלפיות עם חצר גדולה מרוצפת ובה מזרקה דמוי מעיין נובע, במרכז המסעדה ישנה מזרקה נוספת שבה רחש המים משרים אוירת רוגע וקדושה. בכניסה למסעדה ישנו מבנה דמוי צריח ואקווריום דגי נוי ענק, אכן מסעדה יפת מראה שטומנת בחובה הפתעות קולינריות מרגשות. (המסעדה ממוקמת בין עפולה לכפר תבור).

מנהל המסעדה עבדאלה ורולה מנהלת משמרת מאסטר שף.

מלצר זיאד וורולה מנהלת משמרת מאסטר שף.


במסעדת סהרה תוכלו ליהנות מאוכל איכותי ומוקפד שנשען על מסורת אירוח מפוארת של שבט זועבי. מסורת עתיקת יומין שהמוטו שלה הוא מסע של כל ארוחה מהמרכיבים וחומרי הגלם הטריים והמשובחים ביותר, אל המטבח והשף ומשם לצלחת ולליבו של הסועד.

התארחנו אחר כבוד במסעדה בשבת בשעת צהרים מאוחרת. בהגיענו למסעדה נפעמנו מהיופי, המסעדה לבשה חג כולה מקושטת בעץ כריסטמס מואר ויפיפה, בובות סנטה קלאוס, פרחים וכל סממני החג וברקע מוזיקה חרישית של חוליו אגלסיאס שהשלימה את האווירה.

החלטנו לשבת בשולחן ערוך לתפארת בחלק החיצוני ממנו נשקף נוף גלילי שהתמזג עם ריחות הסתיו. מיד החלו להגיע לשולחן סלטיםטריים בצלוחיות קטנות שפותחות את התיאבון: סלט חומוס משגע, חציל קלוי חם מוגש על מצע טחינה, סלט סלק בתחמיץ, סלט ירקות עשיר, סלט כרוב וגזר, פלאפל חם מוגש על טחינה, סלט אבוקדו וסלט טונה מדהים.

אליהן התלוו המנות העקריות דג לוקוס עשוי בגריל, מנת סטייק פילה וכבד אווז, מנה משובחת שמתפצפצת על הלשון, ומנת צלעות כבש עשויות על הגריל טעימות ונמסות בפה. לקינוח הזמנו עוגת גבינה על בסיס עוגיות מוגשת עם קוביות שוקולד ואגוזים אכן מנה מדהימה ומומלצת בחום.

בסהרה משתמשים בשיטת בישול ייחודית ה" מטפונה" – שיטת בישול קדומה בה מבשלים את האוכל במשך מספר שעות בבור עטוף גחלים מתחת לאדמה.

image

עבדאלה הבעלים של מסעדת סהרה

יש לציין שהירקות הפירות וצמחי התבלין מגיעים הישר מהשדות באזור הר תבור כמו כן הבשר המשובח מגיע מעדר הרועים המקומי ועובר תהליך עישון מיוחד של 18 שעות. הלחמים והמאפים שמוגשים במסעדה נאפים במקום מידי יום מחיטה גלילית איכותית. בחצר המסעדה ישנו טאבון חם שמשמש להכנת מאכלים יחודיים: צוואר כבש, שוק, אפרוח ממולא, מוחמד, פיתות חמות ועוד מגוון מאכלים אותנטיים שמוצאים רק בסהרה. מסעדת סהרה עושה אוכל באהבה עם הרבה כבוד לסועד.

image

חובה לבקר להנות מהטעמים והמטעמים מומלצת בחום.

קרדיט צילום: מייקל פלדמן

http://www.sahara-r.com/he/home/a/main/

https://www.facebook.com/Galilee-Sahara/