regamatok - הבלוג של רגע מתוק

עוגת שוקולד וממתקים

עוגת שוקולד קלה להכנה, צבעונית ומקושטת, נפלאה לימי הולדת, שגם קטנים וגם גדולים יאהבו

רגע מתוק

16/01/2019


צילום: מיכל מלכובסקי

צילום: מיכל מלכובסקי

עוגת שוקולד חגיגית וצבעונית של מיכל מלכובסקי, הזוכה באתגר השבועי. רוצות גם לזכות?

הצטרפו לקהילת רגע מתוק  בפייסבוק.

 

עוגת שוקולד וממתקים:

המצרכים לעוגה:

8 ביצים

2 גביעי שמנת חמוצה

2 כוסות סוכר

2 כוסות שוקולית

2 כוסות קמח

שקית אבקת אפיה

1.5 כוסות שמן

לקרם לציפוי:

1 חפיסת שוקולד חלב פרה

1/2 כוס שמנת מתוקה להקצפה

1 חפיסת שוקולד מריר עלית

1/2 כוס שמנת מתוקה להקצפה

לקישוט:

ממתקים לבחירתכם - קוביות שוקולד פרה,  עדשים צבעוניות, סוכריות צבעוניות, חטיפי שוקולד מסוגים שונים, מרשמלו.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בקערה טורפים יחדיו ביצים, שמנת חמוצה וסוכר.

מנפים לקערה שוקולית, קמח ואבקת אפיה ומערבבים היטב בעזרת מרית סיליקון או כף עץ.

מוסיפים את השמן ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה.

משמנים 2 תבניות עגולות בקוטר 24-26 ס"מ, מחלקים ביניהן את בלילת העוגה באופן שווה.

אופים את העוגות כ-50 דקות עד שקיסם או שיפוד עץ שמוחדר למרכז העוגה יוצא עדיין מעט לח.

מצננים את העוגות ובינתיים מכינים את הקרמים.

ממיסים במיקרו בפולסים שוקולד חלב עם שמנת. מערבבים עד שמתקבל קרם חלק ומבריק. מצננים את הקרם לטמפרטורת החדר.

ממיסים במיקרו בפולסים שוקולד מריר עם שמנת. מערבבים עד שמתקבל קרם חלק ומבריק. מצננים את הקרם לטמפרטורת החדר.

כשהעוגות קרות מרכיבים אותן.

מניחים עוגה אחת על כלי הגשה ומורחים עליה קרם שוקולד חלב. מניחים מעל את העוגה השניה ומורחים מעליה קרם שוקולד מריר.

מקשטים כל רבע עוגה בממתקים צבעוניים.