תפריט לכל תסריט - הבלוג של פיני שף-אישי

ריוויון זה המון - לחמניות ריוויון

שלום לכולם. אני אתחיל את הטור הראשון שלי, במתכון שקצר הצלחה מרובה. לחמניות הריוויון הביתיות המובאות כאן הן מתכון שיצרתי. כשוחר ריוויון, שצורך כמויות גדולות ממנו מדי יום, יצרתי לחמנייה אוורירית, שמכינים ללא שמרים. במידה ורוצים שהלחמניה תהיה ללא גלוטן ניתן להכינה עם קמח חומוס, או קמח מתאים אחר (מתאים לפסח שעוד מעט מגיע...). הלחמניות […]

פיני שף-אישי

23/02/2015


שלום לכולם. אני אתחיל את הטור הראשון שלי, במתכון שקצר הצלחה מרובה. לחמניות הריוויון הביתיות המובאות כאן הן מתכון שיצרתי. כשוחר ריוויון, שצורך כמויות גדולות ממנו מדי יום, יצרתי לחמנייה אוורירית, שמכינים ללא שמרים. במידה ורוצים שהלחמניה תהיה ללא גלוטן ניתן להכינה עם קמח חומוס, או קמח מתאים אחר (מתאים לפסח שעוד מעט מגיע...). הלחמניות ביתיות, נהדרות וכיפיות במיוחד. בטעמן ובמרקמן הן מזכירות בריוש. למרות שהן לחמניות לכל דבר שאמורים למרוח עליהן ממרחים, קורה אצלנו לא פעם שפשוט מנשנשים אותן ככה, בלי שום דבר. הן פשוט נהדרות בפני עצמן.

לחמניות ריוויון פיני גרין

לחמניות ריוויון פיני גרין

לחמניות ריוויון ביתיות

המרכיבים:

300 גר' חמאה

4 וחצי כוסות קמח

1 כף אבקת אפיה

1 כפית מלח שולחן

קורט של סודה לשתיה

300 מ"ל ריוויון

1 ביצה

אופן ההכנה:

  1. חותכים את החמאה לריבועים.
  2. את הקמח שופכים לתוך קערה גדולה יחד עם אבקת האפייה, המלח והסודה לשתיה ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים גם את החמאה ומפוררים אותה לגושים קטנים.
  3. מוסיפים שליש מהריויון ומערבבים, ושוב מוסיפים שליש מהריוויון ומערבבים, וממשיכים באותה פעולה עד לקבלת בצק אחיד.
  4. מניחים את הצק על משטח עבודה חלק ונקי ומתחילים בעבודת "קיפול" מס' פעמים. בעזרת רינג (חותכן עגול) חותכים את הבצק בגובה של כ-8 ס"מ לכל לחמנייה.
  5. בקערה קטנה מערבבים את הביצה יחד עם מעט מהריוויון, ומברישים את הלחמניות לקבלת ברק קל.
  6. מחממים מראש תנור ל-170 מעלות ומכניסים את הלחמניות לכחצי שעה עד 40 דקות. עד להזהבה. בתאבון!

לעמוד הפייסבוק של פיני שף אישי לחצו כאן