הבית של יעל - הבלוג של קפה ומאפה-ושאר ירקות

סיר אחד טעים

תבשיל אחד בסיר. פחמימות,חלבונים וירקות. תקשיבו זה טעים כל כך... אתם חייבים לנסות,את המתכון ראיתי אמש בפייסבוק אצל "חיוכים מהמטבח"-ומכיוון שהילדים כל יום בבית,וכבר אי אפשר לשבור ת'ראש מה  להכין היום.. אז זה בא לי בול !! פרגיות יש..יש ! ירקות יש..כאילו דאאאא...ברור שיש.. קדימה,באמת שכלום עבודה...             האורז:     […]

קפה ומאפה-ושאר ירקות

17/07/2014


תבשיל אחד בסיר.

פחמימות,חלבונים וירקות.

תקשיבו זה טעים כל כך...

אתם חייבים לנסות,את המתכון ראיתי אמש בפייסבוק אצל "חיוכים מהמטבח"-ומכיוון שהילדים כל יום בבית,וכבר אי אפשר לשבור ת'ראש מה  להכין היום..

אז זה בא לי בול !!

פרגיות יש..יש !

ירקות יש..כאילו דאאאא...ברור שיש..

קדימה,באמת שכלום עבודה...

            האורז:

            2 כוסות אורז בסמטי(או פרסי)
            1 בצל(חצוי ופרוס לאורכו)
            1 גזר(חתוך לרצועות דקות)

            1 כוס אפונת גינה(מאריזה מוקפאת)
            1 גבעול סלרי(קצוץ דק)
            4 כפות שמן קנולה
            כפית כורכום
            כפית כמון
            1/2 כף אבקת מרק עוף
            כפית מלח(לפי הטעם)
            4 כוסות מים(לפי הצורך)

            הפרגיות:

            5 נתחי פרגיות(כ-700 גרם)
            1/2 כפית מלח(לפי הטעם)
            כפית פפריקה מתוקה בשמן
            כף שמן קנולה
            1/2 כפית כורכום
            1/2 כפית פלפל שחור
            1/2 כפית כמון

            הכנה:

           1.ממליחים את נתחי הפרגיות בחצי כפית
              מלח.מערבבים בכף שמן את התבלינים
              לפרגיות ומורחים היטב.צורבים על
              מחבת פסים או מחבת רגילה(עם ציפוי
              טפלון/קרמי)עד הזהבה משני הצדדים.

              פורסים לרצועות.
           2.מטגנים את הבצל ב-4 כפות שמן עד
              הזהבה,מוסיפים גזר וסלרי ומטגנים
              עד ריכוך קל.מוסיפים תבלינים ואורז
              ומטגנים עוד כ-2 דקות תוך כדי
              ערבוב.
           3.מוסיפים 4 כוסות מים רותחים,מבשלים
              כ-5 דקות עם מכסה מעט פתוח,
              מוסיפים את האפונה,הרצועות של
              הפרגיות,המלח ואבקת המרק ומערבבים
              (אפשרות נוספת: במקום להוסיף
              לתבשיל אפשר לשמור את רצועות
              הפרגיות ולפזר מעל האורז בזמן
              ההגשה).
           4.מכסים את הסיר (כשהמכסה עטוף
              במגבת)ומבשלים על אש קטנה עוד
              כחצי שעה.
10530896_827881030555845_904680677245112896_n
10525976_827880807222534_7754565476822363992_n
10502211_827880850555863_8267159031539050215_n
10342814_827880913889190_2683245221699914113_n
10427304_827880957222519_7415872151249528414_n
10530896_827881030555845_904680677245112896_n
10482592_827881073889174_8131492461513862839_n