daphnalewis - הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

בורקס גבינה פתוח

לשבועות, לשבת בוקר או לארוח מהיר... כי אין כמו בורקס!

קוקיה - אפיה ללא גלוטן

31/05/2016


אח, הריח.......

אין כמו ריח של בצק עלים נאפה בתנור.

ואם זה בורקס? מה טוב.

ועוד בכלום הכנה.... הכי שווה!

בורקס גבינה פתוח

בורקס גבינה פתוח

אז מה היה לנו - מתכון של בצק עלים מהפוסט הקודם, תבנית שקעים (מאפינס), מילוי.

מילוי:

500 ג׳ - גבינת קוטג׳

2 ביצים

1 כפית - מלח

100 ג׳ - גבינה צהובה מגורדת

תוספות (אופציונלי): חתיכות גבינת מוצרלה/ בצל ירוק קצוץ/ 2 שני שום טחונות/ עירית קצוצה/ קוביות קטנות מפלפל אדום וירוק בשביל הצבע/השמיים הם הגבול

* לערבב את כל חומרי המילוי, להניח בצד ל- 10 דקות למיזוג טעמים.

  הכנה:

1. לרדד את בצק העלים על משטח מקומח קלות בקמח אורז, לריבוע גדול

2. לחתוך בגלגלת של פיצה את הריבוע לריבועים בגודל 11x11 ס״מ

3. לשמן את תבנית השקעים בספריי שמן

4. להניח את ריבועי הבצק בשקע, אמורים להיוותר 4 כנפיים מחוץ לשקע.

5. למלא את השקע במילוי הגבינה עד כמעט הסוף

6. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד הזהבה - בערך 30 דקות.

תהנו!