foodis - הבלוג של עידן דלל

למה הצ'יפס של השכן פריך יותר?

כן כן אני יודע, זה בסך הכל צ'יפס. למה צריך לעשות כזה סיפור סביבו אתם שואלים. בסך הכל כמה חתיכות של תפוח אדמה בשמן רותח. אז למה בכל זאת זה לא מצליח? למה הצ'יפס של השכן פריך יותר? כל התשובות בהמשך... אז לכבוד חג המנגל, וגם לכבוד יום העצמאות.. קבלו תוספת מוכרת ונושנת אבל עם […]

עידן דלל

15/04/2015


כן כן אני יודע, זה בסך הכל צ'יפס. למה צריך לעשות כזה סיפור סביבו אתם שואלים.

בסך הכל כמה חתיכות של תפוח אדמה בשמן רותח.

אז למה בכל זאת זה לא מצליח? למה הצ'יפס של השכן פריך יותר? כל התשובות בהמשך...

אז לכבוד חג המנגל, וגם לכבוד יום העצמאות.. קבלו תוספת מוכרת ונושנת אבל עם טוויסט והסברים שיהפכו את הצ'יפס שלכם לפריך יותר בחוץ, רך יותר בפנים ושחום יותר בנשמה...

תרשמו מתכון...

מרכיבים:

תפוחי אדמה ככמות האורחים חתוכים לפלחים עבים (1-2 לאדם תלוי בגודל)

3 שיני שום מעוכים קלות באמצעות צד סכין (לא כתושים או חתוכים)

3 גבעולי תימין שלמים

3 גבעולי רוזמרין שלמים

מלח גס לתיבול

תבלין טוסקנה- ניתן להשיג בטיב טעם (למי שאין גם פפריקה תעשה את העבודה)

 

אופן הכנה:

1.

שטפו את פלחי תפוחי האדמה היטב וייבשו אותם בעזרת נייר סופג.

קחו סיר גדול ורחב והכניסו אליו את פלחי תפוחי האדמה. תפוחי האדמה אמורים למלא את תחתית הסיר. חשוב מאוד לא להכניס יותר מדי כדי שיהיה להם מרווח אחד מהשני. כמות גדולה מדי תגרום להם להתבשל ולא להיטגן.

שימו בסיר גם את התימין השום והרוזמרין.

2.

מלאו את הסיר בשמן לטיגון עד שהשמן יכסה את תפוחי האדמה ועוד קצת. הקפידו שישאר מספיק מרווח בין השמן לסף הסיר כדי שבבעבוע השמן לא יגלוש.

3

הדליקו את האש על חום גבוה והמתינו לרתיחת השמן. כן כן השמן קר ומתחמם כשתפוחי האדמה בפנים. לא התבלבלתי

כאשר הוא רתח ומתחיל לטגן את תפוחי האדמה המתינו לצבע הזהוב. כשהוא יגיע גם זמן הוצאתם מהשמן יגיע... זה יקח בערך 20 דקות.

הניחו אותם על נייר סופג לספיגת שמן עודף. פזרו מלח ותבלין טוסקנה לתיבול.

4.

וזה הכל בעצם. בתאבון, וחג עצמאות שמח!

אהבתם?

עקבו אחרי בלחיצה קטנה למעלה בכפתור “עקבו אחרי”

ואם אתם כבר פה, פרגנו בלייק Foodis  בפייסבוק  <<<לחצו על הלינק.

Snap 2015-04-14 at 16.17.20