הבלוג של מירב - הבלוג של מירב מלמד

קוביות שוקולד גבינה קטנות ומתוקות

מי אמר שהכל חייב להיות בגדול? את הקוביות הקטנות האלו אני מאד אוהבת דווקא בגלל הגודל שלהן שמאפשר לכל אחד לטעום מעט ממנת מתיקות מרוכזת ונפלאה! נפלא לאירוח רב משתתפים או סתם נשנוש עם חברים אפשר כמובן להשאיר את העוגה כפי שהיא ולא לחתוך אותה בצורה כזו למי שמעדיף. ההכנה פשוטה ביותר, שנצא לדרך? הכנת […]

מירב מלמד

12/02/2013


מי אמר שהכל חייב להיות בגדול?

את הקוביות הקטנות האלו אני מאד אוהבת דווקא בגלל הגודל שלהן שמאפשר לכל אחד לטעום מעט ממנת מתיקות מרוכזת ונפלאה!

נפלא לאירוח רב משתתפים או סתם נשנוש עם חברים

אפשר כמובן להשאיר את העוגה כפי שהיא ולא לחתוך אותה בצורה כזו למי שמעדיף.

ההכנה פשוטה ביותר, שנצא לדרך?

הכנת הבסיס:

תבנית חד פעמית מלבנית בגודל בינוני

180 גר' פתיבר טחונים דק (בפסח- ניתן להשתמש בביסקווטים כשרים לפסח כדוגמת- עוגיות יין)

2 כפות סוכר

2 כפות אבקת קקאו

100 גרם חמאה מומסת

מערבבים יחד את כל החומרים ומהדקים לתחתית התבנית. אופים כ- 5-6 דקות עד להזהבה.

שכבת המילוי הלבנה-

500 גרם גבינת שמנת (אפשר לגוון באחוזים)

200 גרם סוכר

3 ביצים

250 גרם שמנת חמוצה

כפית תמצית וניל

לטרוף הכל בקערה, את הביצים להוסיף אחת אחת ולערבב היטב עד להטמעת החומרים. למזוג את התערובת מעל תחתית הביסקוויטים ולאפות בחום בינוני כ- 25-35 דק' עד להזהבה קלה. לצנן.

שכבת השוקולד-

250 גרם שוקולד מריר

250 מ"ל שמנת מתוקה

לבשל על הגז על להמסה מלאה ותערובת חלקה. לצנן לחלוטין ולמזוג את מעל לעוגה האפויה. מומלץ לקרר לילה לפני שפורסים.

בתאבון !

לעוגה גבינה עם פירורים ופירות יער לחצו כאן

לעוגת גבינה אפויה לחצו כאן

לעוגת מוס בשלושה צבעים לחצו כאן

לסלונה אוכל בפייסבוק לחצו כאן