הבית של יעל - הבלוג של קפה ומאפה-ושאר ירקות

ספידי בוםםם

בצק ספידי בצ'יק צ'אק, קל להכנה. ממש 5 דקות של לישה. מתאים למגוון מליות, מלוחות או מתוקות, לאירוח-לנשוש או כתוספת לארוחה. המרכיבים לבצק: 1/2 קילו קמח 200 מ"ל שמן חמים 200 מ"ל מים חמים 1 כפית מלח לציפוי: 1 חלמון טרוף שומשום / קצח לפיזור מעל המאפים. למלית: 1 תפוח אדמה מבושל (לפירה) 1 בצל בינוני מטוגן חצי […]

קפה ומאפה-ושאר ירקות

16/07/2014


בצק ספידי בצ'יק צ'אק, קל להכנה. ממש 5 דקות של לישה. מתאים למגוון מליות, מלוחות או מתוקות, לאירוח-לנשוש או כתוספת לארוחה.

13335830_10154043018560700_1038732366663879892_n

המרכיבים

לבצק:

1/2 קילו קמח

200 מ"ל שמן חמים

200 מ"ל מים חמים

1 כפית מלח

לציפוי:

1 חלמון טרוף

שומשום / קצח לפיזור מעל המאפים.

למלית:

1 תפוח אדמה מבושל (לפירה)

1 בצל בינוני מטוגן

חצי קופסא של פטריות בקופסא שימורים

ההכנה-

בצק

מעבדם את מרכיבי הבצק

משטחים על שולחן עבודה ומרדדים

קורצים עיגולים ובמרכז כל עיגול מניחים כפית מהמלית

סוגרים לחצי עיגול,

מברישים בביצה ובוזקים שומשום

אופים עד להזהבה

הכנת המלית:

מבשלים את תפוח האדמה עד ריכוך

בינתיים במעט שמן מטגנים בצל בינוני. כשמתחיל להזהיב מוסיפים פיטריות וממשיכים לטגן,

מוסיפים את התערובת לפירה, מערבבים,

מוסיפים תבלינים, מלח ופלפל שחור.

האפשרויות למלית הן אינסופיות.

אפשר ביצה קשה וטונה

גבינה בולגרית וצהובה

ממרח נוטלה

ממרח תמרים-אגוזים-וקינמון

והיד עוד נטויה...