צרחנית אינטרנט - הבלוג של Netta Doron

האם את מספיק אישה אם את גרועה במטבח?

בישול וחדוות היצירה במטבח הם מולדים לדעתי. או שיש לך את זה, או שלא. היה לי ויכוח עם חברה בנושא. היא אמרה שזה "בא מהבית", ולא כישרון בהכרח. אם את גדלה בבית מבשל, עם אמא אשפית במטבח את תספגי את זה גם. אני טוענת שאהבה למטבח ולהתעסקות שם היא מולדת. כמו כשרון כתיבה, או כשרון […]

Netta Doron

13/11/2010


בישול וחדוות היצירה במטבח הם מולדים לדעתי.

או שיש לך את זה, או שלא.

היה לי ויכוח עם חברה בנושא. היא אמרה שזה "בא מהבית", ולא כישרון בהכרח. אם את גדלה בבית מבשל, עם אמא אשפית במטבח את תספגי את זה גם.

אני טוענת שאהבה למטבח ולהתעסקות שם היא מולדת. כמו כשרון כתיבה, או כשרון ספורטיבי.

בכל מקרה, לפעמים אני מרגישה ממש לא מספיק אישה בגלל שאני לא יודעת לבשל היטב. וסליחה לכל הפמיניסטיות.

כשמלים כמו "ציר עוף", טארט טאטן" הם מושגים בלתי נתפסים עבורי, אני מוצאת את עצמי מהרהרת כמה באמת בן אדם יכול שלא לדעת. אני חושבת שיש קשר בין נשיות לבין ידע במטבח, כי בישול זה ריחות, טעמים, בית, חום ואינטימיות.

יש תקווה

הצד המעודד בכל זה הוא שאפשר ללמוד לבשל. נכון, לא יוצאים שף, אבל יש תקווה.

ביום חמישי ארגנתי ערב בלוגרים עבור חברת קנווד במרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה, עושים בישול,  בניהול השף אורן גירון.

הייתה לי חוויה לראות את האנשים מתרגשים לפגוש את אורן, נהנים, מקשיבים בצמא ליכולות המחבת ושמחים גם לגלות שאורז פילף לא רצוי לשטוף (טיפ מופלא). זה היה מפגש פסגה של המבינים בדבר. ואני פשוט...הממ..צפיתי מהצד.

כוכבת הערב (חוץ  מאורן המקסים כמובן) הייתה המחבטבע, מחבת קרמית עם ידית נשלפת שמתפקדת גם כתבנית למעשה.

על הפרק היו כמה מנות: מאפה בצלים וגבינות ים תיכוני, פילה דג ים צרוב עם סלסה מנגו וחלפיניו, תבשיל אורז צבעוני וירקות שורש, סלט מנגולד, צימוקים ופטה חם, ולקינוח טארט טאטן עם טופי קרמל ווניל.

אחרי הסברים של אורן החבר'ה קיבלו את האתגר באהבה: לבשל את כל המנות עם המחבת. העיניים הנוצצות שלהם אמרו את הכל...

הערב היה קסום במיוחד לאור השילוב של מביני דבר, ההערכה שלהם לכלים, היכולת שלהם להפיק את המיטב מהחומרים, מהידע שקיבלו (המתכונים) והאינטראקציות המקסימות שהן חלק מתהליך ההכנה.

וכמובן... מי שאכל בערב שבת..

שיא הערב היה האכילה המשותפת, ההתענגות על הטעמים, אין צורך להרחיב כמה זה נהדר לחובבי בישול ולכאלה שאינם יודעים לתפקד במטבח (הממ...) לשבת ולאכול בנחת את המנות שטרחו עליהן לאורך כל הערב.

סוף דבר: המחבתות נכנסו לפעולה אחר - כך גם בכל בית של בלוגר וההנאה גם...

ואני?  מרגישה שיש לי תקווה להרגיש יותר אישה...

מבחינתי, מתכון סלט המנגולד,צימוקים ופטה חם של אורן גירון הוא הדבר שאני הולכת לנסות:

החומרים:

צרור עלי מנגולד

5 כפות שמן זית

1 בצל פרוס לחצאי טבעות

2 שיני שום פרוסות

70 גר' צימוקים כהים

מלח, פלפל שחור טרי

100 גר' פטה,מפוררת

אופן ההכנה:

משרים את הצימוקים במים חמים לחצי שעה.

מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים 3 דקות.

מפרידים מהמנגולד את הגבעול. קוצצים בנפרד את העלים והגבעולים.

מוסיפים לבצל את גבעולי המנגולד ומטגנים עוד 2 דקות.

מוסיפים את עלי המנגולד ומערבבים לטיגון קל. מוסיפים את הצימוקים המסוננים, מתבלים במלח ופלפל.

מערבבים פנימה את הגבינה ומגישים.

ותודות לאלעד אקרמן, הצלם המוכשר שליווה  וצילם את כל זה באהבה.