lihishmu - הבלוג של מאדם לולו

עוגת גבינה קרמית עשירה ומאוד טעימה עם קצפת וניל

בסיס עוגיות פתי בר עם חמאה עליהם מונחת שכבת גבינה עשירה וטעימה. מצופה בקצפת וניל. חגיגה אמיתית.

מאדם לולו

21/05/2014


פורסם ב-20 במאי 2014, 13:28 במדור עוגות

 

 

 

 

 

עוגת גבינה עשירה- בסיס - עוגיות עם חמאה. ועליהם מילוי גבינה עשיר . ומצפים עם קצפת- וניל.

עוגה לא קשה להכנה ומאוד טעימה.

החומרים לתבנית מאוד גדולה. 28 ס"מ ומניבה עוגה גדולה. מי שרוצה עוגה יותר קטנה יחלק את הכמויות לחצי וזה יתאים לתבנית 22 ס"מ.

 

החומרים לעוגה בקוטר 28 ס"מ.

לבסיס העוגיות.

--------------------------

2 חבילות פתי בר לבן. לטחון בעזרת בלנדר או לשים בשקית סנביצים ולעבור עליה במערוך.

200 גרם חמאה מומסת.

1/3 כוס סוכר.

1 שקית סוכר ונילין.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

לערבב את הכל ביחד ולשטח בבסיס תבנית 28 ס"מ.  -לאפות כ-10-15 דקות בחום של 150 מעלות. ולקרר.

 

למילוי גבינה.

-----------------------------------

1 ק"ג גבינה לבנה 9%  (או מה שאוהבים).

2 כוסות סוכר (300 גרם).

1 שקית סוכר ונילין.

1 גביע שמנת חמוצה.

5 ביצים שלמות.

3 כפות אבקת איסטנט פודינג וניל.

2 כפות קמח. (30 גרם).

1/2 כפית קליפת לימון מגורדת.

1/2 לימון סחוט.

1 שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת רכה.

-----------------------------------------------------------------------

אופן ההכנה; לשים בקערה. גבינה לבנה. סוכר. שמנת חמוצה. ביצים. סוכר ונילין. פודינג וניל. קמח. קליפת לימון ומיץ לימון לערבב היטב לעיסה חלקה.

להוסיף את השמנת המוקצפת בפעמיים תוך כדי עטיפה. לערבב עד הומוגניות.

לשפוך את העיסה על בסיס העוגיות האפויות. 

לאפות בתנור מחומם מראש ל-150 מעלות למשך כשעה ורבע. ולקרר.

 

לציפוי שמנת וניל;

2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה.

1 כוס חלב.

1 שקית אינסטנט פודינג וניל.

10 כפיות סוכר.

---------------------------------------------

להקציף הכל ביחד לקצפת יציבה ולקשט את העוגה.

טיפ  לגירוד שוקולד בקלות--ניתן לגרד בעזרת קולפן תפוחים  שוקולד לבן -ליצירת תלתלי שוקולד ולקשט על הקצפת. אפשר גם להוסיף כמה תותים לקישוט או דובדובנים.

 

עוגיות פתי בר בתוך שקית סנביץ. עם מערוך ניתן לכתוש אותם דק. או לטחון במג'מיקס.

 

מערבבים עוגיות טחונות עם חמאה  נמסה סוכר וונילין.

הפירורים לפני שיטוח.

משטחים בעובי שווה בתוך התבנית או הרינג. ואופים כ-10-15 דקות.

קצפת רכה שתעורבב עם מילוי הגבינה. ניתן להקציף במטרפה ידנית. או מיקסר ידני כל אחד יבחר.

לאחר שעירבבנו את חומרי מלית הגבינה הקצפת הרכה נכנסת בעטיפה לעיסה.

העוגה לפני האפיה.

לאחר אפיה וקירור ערימת קצתפ וניל מעטרת את העוגה.

בעזרת פלטה או כף ניתן ליצור שקעים קטנים כקישוט.

לזה התכוונתי.

ניתן לקשט מסביב לעוגה בתלתלי שוקולד לבן .וקצת תותים או דובדובנים או פרי אחר בעונה.

הנה פרוסה טעימה לתפארת.