אוכל שבא מהלב - הבלוג של אלונה זוהר

רולדת שמרים גבינה עשירה

רולדת שמרים גבינה עשירה עם ניחוחות וניל ממש ממש כמו בקונדיטוריה

אלונה זוהר

23/08/2014


מי שמחפש עוגה דיאטתית שיעבור למתכון אחר. מי שרוצה להכין עוגה שמרים עשירה, פריכה וטעימה במיוחד ממש כמו בקונדיטוריה שיישאר איתי.

DSC_0638

למצרכים:

1 ק"ג קמח עם שמרים

400 גרם חמאה רכה

3 ביצים

2 שמנת חמוצה |(9%)

2 סוכר וניל

1/4 כוס סוכר

1/2 כפית מלח

למילוי: (מספיק ל-2 רולדות)

1 גבינת כנען (500 גרם)

1 קוטג’

1/2 כוס סוכר

2 כפות קמח

2 חלמונים

2 סוכר וניל

תמצית וניל

לעיטור:

סוכר גבישי (קונים בחנויות מתמחות)

להכנה:

1. לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל הרכיבים של הבצק פרט לחמאה ולמלח. ללוש את המצרכים. אחרי שהחומרים יתאחדו להוסיף את החמאה וללוש היטב 4-5 דקות. להוסיף את המלח וללוש עוד 2 דקות. להניח לתפיחה במקרר ללילה.

2. לערבב את כל חומרי המלית היטב.

3. לחלק את הבצק ל-4.

4. לפתוח את הבצק על משטח מקומח בעזרת מערוך. למלבן. בעזרת סכין לחתוך את השוליים לפי הדוגמא. באמצע להניח תלולית של מילוי גבינה.

Untitled-3

5.  לסגור את תלולית הגבינה ע"י הבאת כל רצועה לכיוון האמצע והרמתה על גבי קודמתה.

6. להניח את הרולדה בתוך תבנית אינגליש קייק, למרוח אותה בחלמון, לפזר סוכר גבישי ולהניח להתפחה במקום חמים. להמשיך כך עם שאר הבצק.

7. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך 40 דקות.

8. להכין כוס קפה, לחתוך חתיכת עוגה ולהשאיר גם לחבר'ה....

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 

לב