חיים וטעים – אוכל ובריאות - הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חציל מקורמל בסגנון סיני

מעדן שניתן להגיש כמנה עיקרית, כתוספת או כפתיח לארוחה. הולך נהדר חם, פושר או קר.

אורלי כהן - חיים וטעים

02/05/2013


חציל מקורמל אסייתי - חציל מוקפץ
לאחרונה התעצמה חיבתי למטבח האסייתי, וכפי שרואים בפוסטים האחרונים שלי, הרבה הקפצות חווה הווק שלי (רק שלא יגיש נגדי תלונה על שימוש יתר).
כפי שכבר כתבתי בעבר, הבישול שלי מאד אינטואיטיבי: אני מוסיפה, טועמת, מוסיפה, מערבבת, טועמת... וכך יוצרת טעמים חדשים או משחזרת טעמים שנצרבו לי בזיכרון ממנות שאכלתי בעבר.
כדי שאוכל להעלות את המתכונים לבלוג, הוספתי עוד שלב בתהליך, שלב הרישום: לכן אני מוסיפה, טועמת, רושמת, מוסיפה, מערבבת, טועמת, רושמת...מה לא עושים כדי לדווח במדויק כדי לאפשר לכם קוראי לשחזר בקלות את המנה? :)
הפעם בחרתי להקפיץ קוביות חציל ולהוסיף אליו מגוון טעמים טיפוסיים מהמטבח הסיני.
המרכיבים:
1 חציל מוארך, מוצק, חתוך לקוביות של 2X2 ס״מ בערך.
1/2 כרישה או בצל ירוק קצוצים דק.
1 פלפל צ׳ילי פרוס לטבעות דקות (נקי מגרעינים).
1 שן שום פרוסה (אפשר להוסיף אפילו 3-4 שיניים אם אוהבים).
2 כפות ג׳ינג׳ר טרי מגורר על פומפייה.
2 כפות שמן לטיגון
2-3 כפות מים
רוטב:
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
1 כפית חומץ אורז (או חומץ רגיל)
1 כף סירופ קרמל (או מייפל)
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בווק ומכניסים פנימה את החצילים. מקפיצים לדקה שתיים.
מוסיפים את הכרישה, הפלפל והשום ומקפיצים לעוד 2 דקות. מוסיפים את הג׳ינג׳ר והמים ומערבבים - מקפיצים תוך כדי צלייה עד לספיגת הנוזלים ובישול החציל.
מערבבים בעדינות, כדי לא לרסק את החציל.
מערבבים בקערית את חומרי הרוטב ומוסיפים לווק. הקפצה קטנה וזהו.
ניתן להגיש עם אורז כמנה חמה, פושר עם פרוסת לחם או אפילו קר כסלט ופתיח לארוחה.