אמא ירוקה - הבלוג של מיה מיטב-מגן

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

אמא ירוקה מציעה להכין לחג את הגירסה שלה של טארט-טאטאן לעצלנים, והוא אפילו די בריא.

מיה מיטב-מגן

15/08/2013


נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג.
ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת.
ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳.
ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת חג ערה״ש תשמשהו.
גל קור מטפס במעלה עורפך. את יוצאת מהמקלחת בחיפזון, זורקת על עצמך משהו ורצה לכיוון המטבח.
על השיש קערה עם תפוחים המחכים לטבילה של דבש כדי שתהיה לנו שנה מתוקה.
אל דאגה, את מסודרת.
את מקפיצה את הילדים לקלף ולחתוך את התפוחים בעוד את מכינה בצד את הבלילה ותוך 10 דקות שמה בתנור את העוגה הזו, שתקבל את פני האורחים בניחוח חם וביתי שאין לעמוד בו של תפוחים וקינמון ובית ומשפחה וחום מהסוג הנעים.
את נושמת לרווחה.
מצלצלת לאחיך שיקנה בדרך גלידת וניל, להשלמת הקינוח.
ובא לציון גואל.
-
די לחפור, רוצים מתכון.
(רעיונות לגיוון בסוף)
-

המצרכים

-
5-6 תפוחים גדולים וירוקים מקולפים וחתוכים לשמיניות (כמו פלחי תפוז) או קוביות גדולות
מערבבים בקערה עם כף קינמון וכף סוכר חום וכמה טיפות לימון
שופכים לתוך תבנית (רצוי פיירקס עגולה) ומשומנת
-
-
באותה קערה מערבבים:
1/2 כוס קמח כוסמין (מתנהג יותר יפה באפיה מאשר קמח מלא, קל יותר לעיכול ועשיר ב-ע״ת)
1/2 כוס שקדים טחונים (קונים את זה ככה, אם אין אפשר כוס קמח שלמה, גם קמח מלא / לבן עובד)
כוס סוכר קנים (בגלל שהוא יותר דק מהחום אבל אפשר גם חום או רחמנא ליצלן, לבן)
חצי כוס שמן
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית תמצית וניל
ושלוש ביצים (אורגניות אם יש)
-
-
את הבלילה יוצקים באופן שווה על התפוחים שנחים בתבנית בלי לערבב
-
-
אפשר לפזר מעל מעט סוכר חום כדי שיצא קצת קרמלי קריספי
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ- 50 דקות - לבדוק עם קיסם עץ שהתפוחים רכים.
-
-
* רעיונות לגיוון:
- אפשר להחליף את התפוחים באגסים בשלים ואת הקינמון בציפורן
- לפזר על התפוחים צימוקים, אגוזים שבורים וכד'
- להוסיף לבלילה כף של גרידת לימון בשביל הארומה
-
בתאבון וחג שמייח !
-
-
*הפניה לנשים מפאת הרוב קובע. גם הגברים מוזמנים לאפות.