מהיד לפה - הבלוג של עמית עומר

לאפות עם אבא

בגיל 36 החלטתי להתמודד עם הפוביה שלי מתנורי אפיה. אז לבשתי סינר, אספתי צוות מנוסה ויצאנו לדרך. התוצאות לפניכם

עמית עומר

27/03/2016


"נו אבא אפשר לפתוח כבר?"
"נו אבא אפשר לפתוח כבר?"

איזה כיף זה בתכניות בישול, שהיא מתחילה למנות 100 גרם מזה, 200 גרם מההוא, והכל מוכן לה בקעריות קטנות וחמודות, רק צריך לשפוך הכל לקערה גדולה, לצאת לפרסומות והעוגה מוכנה! לא יודע מה קורה אצלכם בבית, בפעם האחרונה שאני ניסיתי לאפות עוגה הסכין נשברה לי בפנים כשניסיתי לחתוך אותה.

לכן, כשהציעו לי להכין פונדנט מצנצנות מוכנות של שף בוקס, קפצתי על המציאה. ובאופן מפתיע ביותר (לא באמת מפתיע), מי שקפצו על הרכבת הם שני הפוצ'קולים שלי, גרגרני השוקולד הקטנים שמצאו את הקופסה שהחבאתי כל כך טוב, וכך נולד לו זמן איכות עם אבא.

"תום, בוא נערבב שוב כדי שנוכל אחר כך ללקק את הכף"
"תום, בוא נערבב שוב כדי שנוכל אחר כך ללקק את הכף"

פונדנט פוצ'קולים

רכיבים:

1 מארז שף בוקס

2 פוצ'קולים

1 כלב ניקוי

150 גרם חמאה

6 ביצים (9 אם גם אתם לא יודעים מה זה הצהוב ומה זה הלבן)

147 מגבונים לחים

פונדנט למתקשים: בגדול, פשוט שופכים הכל, מערבבים ויש עוגה
פונדנט למתקשים: בגדול, פשוט שופכים הכל, מערבבים ויש עוגה

אופן ההכנה

ראשית, מושיבים את שני הילדים במקום שבו פוטנציאל הנזק שלהם הוא הכי נמוך (אני בחרתי בשיש).

פותחים את המארז ומניחים את השוקולד כמה שיותר רחוק מהילדים.

חותכים את החמאה לקוביות, שמים בקערית עם השוקולד וממיסים במיקרו (במתכון כתוב בן מארי אבל בדיוק היום הוא בחופש).

גם את החמאה הם נשנשו כשלא הסתכלתי
גם את החמאה הם נשנשו כשלא הסתכלתי

מומלץ להמיס במרווחים של חצי דקה ולערבב בין לבין, כדי למנוע גושי שוקולד ולאפשר לילדים מספיק הזדמנויות להדגים למה באמת קוראים למרית לקקן.

10% עזרה, 90% ללקק את הכף. אבל היה כיף
10% עזרה, 90% ללקק את הכף

חלמון זה הלבן, כן?

עם התובנה הזו אני מסתובב לי בגאון, בעודי מפריד את הביצים ושופך לכיור בדיוק את החצי שאני צריך. ובכל זאת, הספק עדיין קינן בי, אז פניתי לצוות שלי לייעוץ: ״תבדוק בגוגל״, הציע לי ילד בן 5, והציל לכולנו את הערב.

אם כן, הפרדנו (שוב) את הביצים, והפעם שמרנו את הצהוב. את הביצים השלמות אפשר לתת לילדים לשבור, הם מתים על זה. ואם גם אתם כמוני מעדיפים בלי הקליפות, אפשר לשים מסננת.

לאחר מכן, פותחים את צנצנת האבקות, מנפים ומוסיפים לתערובת. אופציונלי: ותרו על המסננת בשלב הקודם ולא תצטרכו לעצור הכל כדי לשטוף ולייבש אותה כי אתם לא יודעים לתכנן צעד אחד קדימה.

שופכים הכל לשקית זילוף, אוספים ביסודיות מהשיש את כל מה שנשפך מסביב ומוסיפים לשקית, ועוברים למלאכת הזילוף אל תוך הכוסות.

2 מזלפת, 1 ממתין בסבלנות (ממש) לתורו
2 מזלפת, 1 ממתין בסבלנות (ממש) לתורו

מסדרים על תבנית ומכניסים לתנור – 180 מעלות ל-20 דקות, או עד שהלבה מתחילה לגלוש מהר הגעש. ככה לפחות זה הרגיש כשניסיתי לאסוף עם האצבע את מה שגלש החוצה.

ככה זה נראה רגע לפני הגלידה
ככה זה נראה רגע לפני הגלידה

תובנות של אבא

1. בזמן שהבית מתמלא בריח של שוקולד איכותי, הילדים יעשו כל מה שתגיד.

2. זה רעיון טוב להוציא את כל המצרכים לפני שאתם יוצאים לדרך, כדי שלא להשאיר את הילדים לבד עם השוקולד. אני למשל גיליתי את זה כשהראש שלי בתוך המקרר, כשברקע אני שומע ״תום, בוא נערבב שוב כדי שנוכל אחר כך ללקק את הכף״. לא יודע למה הם לא רושמים את זה בהוראות.

3. רוצים לעשות כסף? תמציאו מדיח לילדים, כזה שמכניסים עם האוכל ויוצא נקי. אני מוכן לעבוד 2 משרות כדי לממן דבר כזה.

4. כדאי לשטוף את השיש לפני שאמא מגיעה הביתה.

כלב ניקוי. בחרנו בזן הזה, שידוע בגרגרנותו וביסודיות ראויה לציון
כלב ניקוי. בחרנו בזן הזה, שידוע בגרגרנותו וביסודיות ראויה לציון

לסיכום

העברנו שעתיים של כיף (רבע שעה בנטו), ותכלס מה שהכי הייתי צריך לצלם זה את הפרצוף שלהם כשפתחתי את התנור. זה באמת היה נראה מדהים, כמו משהו שיצא ממטבח של מסעדת גורמה ולא כמו משהו שמישהו הכין בבית, בטח לא אני. אפשר להגיד שאני ממש גאה בעצמי על המהלך, למרות שמבחינת התחכום הוא משול בערך ללימוד נהיגה ברכב אוטומטי.

ועכשיו אני הולך להשכיב שני ילדים שאכלו כל אחד פונדנט עם גלידה. שיהיה לי בהצלחה עם זה.

שוקולד + גלידה + סוכריות = ילדים מאוהבים
שוקולד + גלידה + סוכריות = ילדים מאוהבים

* מחיר המארז: 169 שקל. ניתן לקנות באתר 

chef_box_300

צילומים: עמית עומר, צילום קופסת שף בוקס: ניר סלקמן