פיסות מהחיים - הבלוג של   אביגייל פולק כהן

בצק פריך אחד ושלל עוגיות

בצק מצוין אחד שלל עוגיות משגעות

  אביגייל פולק כהן

25/08/2016


הקיץ טוב למי שאוהב אותו. זו לא אני וגם בצקים לא ממש אוהבים קיץ, בכל אופן לא בצק פריך.  אבל מה, הקיץ והחופש פה וכשמקבלים הודעה שיבואו להתארח כמה בני נוער זה בדיוק הזמן לנסות בצק פריך על בסיס חמאה של מעדנות אותו קיבלתי לניסוי. יחד איתו בסדרה ניתן למצוא גם בצק עלים ובצק שמרים על בסיס חמאה כמובן. המוצר מצוין ומעולה למי שמתעצל להתעסק בהכנת בצק, ומעולה גם לעבוד ולהנות עם הילדים.

מבצק פריך אחד הכנתי שלל עוגיות נפלאות.

מצרכים:

1 חבילה בצק פריך מעדנות מופשר במקרר למשך הלילה

1 חלבון ביצה

2 כפות סוכר חום

2 כפות+חצי כפית קינמון

נוטלה

אגוזים או פיסטוקים גרוסים

למרות שהמוצר מוכן יש לעבוד איתו בזריזות ורצוי שהמטבח לא יהיה חם מדי.

לחמם תנור ל170 מעלות

נפתח את הבצק ונעוף עם הדמיון...

אפשר לקרוץ עוגיות למרוח מעט חלבון ולפזר תערובת סוכר וקינמון, סוכר חום, אגוזים.

אפשר כפי שתראו בתמונות למרוח מלבן של בצק בנוטלה, לחתוך למשולשים ולגלגל לקרואסונים קטנים.

עוד דבר טוב בבצק, את השאריות ניתן לרדד שוב בעזרת מערוך וכך לא לבזבז בצק שנותר.

נשים את העוגיות בתבנית עם נייר אפיה ונאפה כ 15-20 דקות עד שתחתית העוגיות מעט זובה והחלק העליון עדיין לבן.

20160825_153332

20160825_152824

 

מכירים את הבלוג החדש שלי? אם לא לחצו כאן ותעברו לבלוג שהוא ברובו כתיבה אישית שלי וסיפורים שכתבתי.