קסם הבישול - הבלוג של אפרת גת

לחמניות ממכרות לפסח

חופשת האביב היא זמן מצויין לפיקניקים בטבע, בטח שבגולן. אז איך נכין סנדוויצ'ים?! או ננגב את הרוטב של השקשוקה?! אם אין לחם, נכין לחמניות.

אפרת גת

25/03/2018


פריחה1

חופשת פסח ובכלל תקופת האביב זו התקופה בה אנחנו יוצאים לבלות בין הפריחה והירוק ובעיקר מנצלים את הכבישים הפתוחים בגולן. כידוע בטבע נעשים רעבים יותר מהרגיל, לכן אנחנו מצויידים בדרך כלל בפיקניק.

ומה נשתנה בפסח?! בפסח, מלבד זה שאצלנו אוהבים מצות אבל ממעיטים לאכול מהן, היה חסר לנו משהו שאפשר לצאת איתו לפיקניקים, בכל זאת צריך משהו לנגב את הרוטב של השקשוקה בשטח.

מאז שהגעתי למתכון המשובח הזה, הלחמניות זה חובה, אנחנו אוכלים רק אותן בפסח. קל להכין איתן סנדוויצ'ונים קטנים ואפילו כייף לנגב אתן את הרוטב. אני מציעה מניסיון להכפיל ולשלש את הכמות מראש. תתכוננו להתמכר! אני כבר קיבלתי הוראות להכין אותן דבר ראשון.

בכל פעם שטועמים את הלחמניות, המתכון עובר גלגולים הלאה וזה הזמן לשתף אותו כאן לכולכם באהבה, שתהנו גם כמובן.

ה- לחמניות לפסח:

 

מצרכים (7-9 לחמניות):

1 כוס מים

1/4 כוס שמן

1/2 כפית מלח

1 כפית סוכר

1 כוס קמח מצה

1/3 כפית אבקת אפיה

3 ביצים

לקישוט: שומשום / קצח (לא חובה)

 לחמניות לפסח1

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל200 מעלות.

-מערבבים היטב בקערה את הקמח עם אבקת האפיה.

-מניחים בסיר קטן את המים, השמן, המלח והסוכר ומביאים לרתיחה (עד שהמים מבעבעים).

-מכבים את האש ומוסיפים מיד ובבת אחת את הקמח. מערבבים במהירות עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר (מתקבל בצק דביק). מעבירים לקערה ומצננים מעט.

-מוסיפים את הביצים בהדרגה (כל פעם ביצה אחת). מערבבים במהירות (בעזרת כף או מיקסר ידני) עד לקבלת תערובת אחידה.

-מרטיבים ידיים ויוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-4 ס"מ ומניחים במרווחים על נייר האפיה.

-אופים ב 200 מעלות במשך 10 דקות ולאחר מכן מורידים את טמפרטורת התנור ל180 מעלות וממשיכים לאפות 30-40 דקות נוספות עד שהלחמניות זהובות מבחוץ ואפויות מבפנים.


*מומלץ להשאיר את הלחמניות בתנור כ-10 דקות לאחר האפיה.

חשוב לחמם את התנור לפחות 10 דקות לפני האפיה ואין לפתוח את דלת התנור בזמן האפיה!

לא סתם הוא הגיע לגמר בתחרות המתכונים של סלונה ודורות, אז אם בא לכם רגע לפני שאתם מכינים, לפרגן גם על הדרך בהצבעה למתכון הזה, כאן, אודה לכם מאוד.