פיסות מהחיים - הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פשטידת הכל בה

כל ירק שיש בבית, כל ירק שאוהבים ייכנס בשמחה לפשטידת הכל בה

  אביגייל פולק כהן

06/08/2016


למה לחיות בקופסה ולא לצאת ממנה? למה לעשות פשטידה רק עם ירק אחד או שניים ולא לערבב כל ירק שאוהבים?

זו בדיוק הפשטידה שהכנתי כשקיבלתי לניסוי את חבילות הכרובית והברוקולי מיני של סנפרוסט. ידעתי שתהיה פשטידה וידעתי שמחוץ לקופסה ובתוך המקפיא מחכים לי שלל אוצרות.

וכך ערבבתי את המיני כרובית וברוקולי שהם פרחים קטנים ונוחים לשימוש עם תירס קפוא, גזר גמדי ואפונה. אפשר להוסיף כל ירק שנרצה ושישנו בהישג יד ומקרר.

איך מכינים?

מצרכים:

2 כוסות מיני כרובית

2 כוסות מיני ברוקולי

כוס תירס קפוא

חצי כוס אפונה קפואה

1 בצל מגורד

3 כפות מלאות קמח

כפית שטוחה אבקת אפיה

3 כפות שמן זית

4 ביצים

כפית שטוחה שמיר יבש

כפית שטוחה פטרוזיליה יבשה (אפשר גם ירק טרי קצוץ)

כפית שטוח מלח

מעט אגוז מוסקט

חצי כפית כורכום

לחמם תנור ל 180 מעלות

תפשירו את הירקות בתוך מסננת עד שהם יבשים מנוזלים. אפשר לחלוט לכמה דקות במים רותחים עם מעט מלח.

שימו בקערה את הירקות,הביצים, השמן עשבי התיבול והתבלינים וערבבו.

הוסיפו את הקמח ואבקת האפיה וערבבו עד קבלת תערובת אחידה.

רפדו תבנית עגולה קוטר 20 בנייר אפיה ופזרו על הנייר מעט פירורי לחם

שפכו את תערובת הפשטידה לתבנית.

אפיה של כ 45-55 דקות בחום של 180 עד שהפשטידה מזהיבה מעט ומוצקה.

חכו קצת שתתקרר ותהנו מכל ביס!

20160806_114847

 

וככה, בזמן שאתם ואתן אוכלים לכם פרוסת פשטידת הכל בה מוזמנים לעבור ולעקוב אחריי בבלוג החדש שלי באתר AMOUR ׁ(כן, לחיצה על הקישור תוביל אתכם ישירות לשם) שם תמצאו סיפורים וכתיבה אישית שלי, המלצות לספרים וגם מתכונים טעימים. מחכה לכם/ן בשמחה :)

20160806_114857