חיים וטעים – אוכל ובריאות - הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

פאי טופי פקאן - פרווה

פאי אגוזים עם טופי קרמל משגע. אף אחד לא יאמין שזה פרווה! ואפילו טבעוני

אורלי כהן - חיים וטעים

18/04/2013


מאחורי העוגה הזו אין סיפור רקע מרתק. היא פשוט מצוינת ואני מכינה אותה באירועים מיוחדים בהם בא לי לפנק את המשפחה.

מדובר בקלתית בצק פריך אליה יוצקים טופי שמנת (פרווה) פקאנים מסוכרים, פקאנים ופרוסות שקדים. כמובן שניתן להשתמש בתערובת אגוזים אחרת, או אפילו בוטנים.
לעוגה מספר שלבים אך הם אינם קשים או מסובכים. בואו ניגש לעבודה, ואל תשכחו לקנות גלידת וניל!

שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם להצטרף לעמוד שלי:"חיים וטעים- אורלי כהן" העמוד הכי טעים, בריא, מזין וטבעוני ברשת: פשוט לחצו על הקישור, פרגנו בלייק ואל תשכחו לסמן קבל התראות שלא תפספסו…

תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26

בצק פריך לפאי:
100 גרם מזולה לאפייה קרה חתוכה לקוביות
1/3 כוס סוכר
2 כפות טחינה
2 כוסות קמח רגיל
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל

מלית
200 גרם פקנים מסוכרים
100 גרם פקנים
50 גרם שקדים פרוסים

רוטב טופי
1 כוס סוכר
1 מיכל שמנת אלפרו 5% (או שמנת צמחית של השף הלבן או ריץ׳)
1/4 כפית מלח

אופן ההכנה
הכנת הבצק:
מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון ומערבבים בפולסים עד לקבלת בצק פירורי אחיד. מוציאים את הבצק ומאחדים לכדור. משטחים את כדור הבצק לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך שעה שעתיים (אפשר לילה קדם).
מוציאים מהקירור ומרדדים ע״ג נייר אפייה לעלה דק. מעבירים את העלה המרודד לתבנית פאי מתפרקת ומרפדים בו את הבסיס והדפנות. חותכים ומסירים עודפי בצק מהשוליים (הכי טוב לעבור על השוליים עם מערוך וכך יחתך כל המיותר). כשמרפדים את התבנית בבצק, חשוב להקפיד על זוית ישרה בין הבסיס לדפנות כדי למנוע התכווצות הבצק. מחוררים במזלג חורים בבצק ומכניסים להקפאה למשך 15 דקות.
בזמן הזה מחממים תנור ל-180 מעלות.
האפייה של הפאי נחלקת לשני שלבים.
בשלב ראשון אפייה עיוורת של הבצק: מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקפיא. מניחים על הבצק נייר אפייה וממלאים בגרגרי קטניות (שעועית, חומוס וכדומה) שימנעו מהבצק לתפוח. מכניסים לתנור החם ואופים למשך 15 דקות.
מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האפיה והקטניות ומניחים לבצק להצטנן.
הכנת תערובת טופי פקאן: במחבת עמוקה שמים את הסוכר ומחממים על הכיריים עד להמסתו וקבלת קרמל בהיר (להיזהר לא לשרוף אותו). מעבירים לאש קטנה.
במקביל מחממים את האלפרו ויוצקים אותו באיטיות על הקרמל שבמחבת. לא לפחד מהרתיחה האגרסיבית שמתרחשת. מערבבים נמרצות במשל 3-4 דקות בכף עץ עד לקבלת רוטב טופי בגוון דבש (בספרים קוראים לזה גוון ענברי).
מסירים מהאש, מוסיפים את האגוזים, השקדים ואת המלח ומערבבים היטב.
יוצקים את תערובת האגוזים על הקלתית האפויה.
מסדרים ומיישרים את פני הפאי ומכניסים לתנור לעוד 15-20 דקות, עד שהמלית מבעבעת.
מוציאים ומצננים את הפאי.
הכי טוב לאכול בטמפרטורת החדר עם כדור גלידה.

שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם להצטרף לעמוד שלי:"חיים וטעים- אורלי כהן" העמוד הכי טעים, בריא, מזין וטבעוני ברשת: פשוט לחצו על הקישור, פרגנו בלייק ואל תשכחו לסמן קבל התראות שלא תפספסו…

בתיאבון!
חיים וטעים!

הערות:
- אפשר להכין את העוגה בתבניות פאי אישיות. במקרה כזה צריך לשים לב שזמן האפייה עשוי להתקצר.
- אפשר גם להשתמש בבצק פריך מרודד שנמצא במקפיאי רשתות השיווק. במקרה כזה פורשים אותו על התבנית, מהדקים ומרפדים היטב כמתואר למעלה, מקפיאים ואפייה עיוורת.