הכל צלוי! – גזרים מזוגגים ושומר שזוף

כישראלים, גם אנחנו מדליקים את גריל הפחמים ומנפנפים… אבל במקביל גם התנור דלוק וממנו עולים ובאים אל השולחן מעדנים צלויים שונים

בחורה עם מחשב נייד

ביום העצמאות צולים הכל. לא יודעת מי המציא את המסורת הזו, אך היא השתרשה היטב ב-65 השנים האחרונות ונראה לי שכמו בכל שנה גם הפעם המון בשר יעלה על המנגלים. בשר עם חומוס, צ׳יפס וסלט.

כישראלים, גם אנחנו מדליקים את הפחמים ומנפנפים… אולם, יחד איתו גם התנור דלוק וממנו עולים ובאים אל השולחן מעדנים שונים. אפשר לעשות הכל על הגריל, אולם אני מעדיפה להכין בתנור ולפנות את הגריל לחלק הבשרי שבארוחה.

גזרים מזוגגים
המרכיבים:

8-10 גזרים קלופים חצויים לאורכם
עלים מ-3 גבעולי קורנית (תימין)
1-2 כפות ג׳ינג׳ר טרי מגורר על פומפייה
1 כף מיץ לימון
1 כף דבש או סילאן
1/4 כוס שמן זית
מלח (השתמשתי במלח צ׳ילי של מלח הארץ), אפשר גם מלח אטלנטי או מלח גס.
פלפל גרוס

אופן ההכנה:
מניחים את הגזרים בתבנית.
יוצקים מעליהם את מיץ הלימון, הדבש והתבלינים.
יוצקים מעל שמן זית ומערבבים היטב.
זה נראה כך:

מכסים בנייר אלומיניום ואופים ב-180 מעלות במשך 50-60 דקות.
מעבירים לצלחת הגשה (בלי השמן שבתבנית).

שומר צלוי
המרכיבים
3-4 שומרים מחולקים ל-4 או 8 (תלוי בגודלם)
1/4 כוס שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
מלח אטלנטי גס
פלפל גרוס
אופציונלי: עשבי תיבול קצוצים, מה שאוהבים, אחד מהם או תערובת: כף רוזמרין קצוץ, כף נענע קצוצה, 2-3 עלי מרווה קצוצים, אורגנו או תימין…

אופן ההכנה פשוט:
מניחים את השומר ע״ג תבנית מרופדת בנייר אפייה.
יוצקים מעל את התבלינים ואת שמן הזית.
מכסים בנייר אלומיניום ואופים ב-180 מעלות במשך 30 דקות. מסירים את הכיסוי וצולים עוד 5-10 דקות עד לקבלת צבע שזוף.
מעבירים לצלחת הגשה.

מעוניינים בעוד מתכונים? הנה:
מתכון ותמונות של עוד ירקות צלויים – אנטיפסטי

מתכון לסטייק פורטובלו נהדר

יום עצמאות שמח! לתפארת מדינת ישראל!
בתיאבון
חיים וטעים

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.