גראטן שכבות צבעוני

שכבות של תפוחי אדמה וסלק בציפוי קראנצ׳י
מעדן צבעוני (ואפשר גם טבעוני)

את המנה המשגעת הזו הכנתי לפי מתכון שהתפרסם ב-Xnet עם שדרוג שלי שמקפיץ את המנה.

המרכיבים:
1/2 כוס שמן זית
6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים, פרוסים דק
3 סלקים בוואקום, פרוסים דק (במקור התכוונו לסלק טרי, אך נראה שעדיף להשתמש בסלק מוכן)
מלח (אני השתמשתי במלח רוזמרין, של מלח הארץ, אותו קונים בחנויות המתמחות. זה נתן טעם טוב ועשיר למנה. אפשר גם מלח רגיל)
פלפל שחור גרוס
לציפוי:
1/2 כפית מלח רוזמרין
1/8 כפית פלפל שחור
2 שיני שום, קלופות וקצוצות
1/2 כוס קמח מצה (או פירורי לחם)
1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/4 כוס שמן זית
3 עלי מרווה קצוצים

תוספת שלי שמשדרגת:
גבינת פרמז׳ן מגוררת. כמה? כמה שיותר…
אגב, אם מוותרים על הפרמז׳ן מקבלים מנה טבעונית!

אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ומשמנים תבנית בגודל 30X20 ס"מ בשמן זית.
2. מסדרים בתבנית שכבה של תפוחי אדמה כשהם מעט חופפים (כמו רעפים). מתבלים במלח ופלפל ומזלפים 4-3 כפות שמן זית.
3. מניחים עליהם שכבה של פרוסות סלק, מתבלים וחוזרים פעם נוספת על המבנה: תפוחי אדמה, תיבול, שימון, סלק ותיבול. מסיימים בשכבה עליונה של תפוחי אדמה.

4. להכנת הציפוי: מערבבים את כל המרכיבים לתערובת פירורית.
5. מפזרים את הציפוי מעל הכל, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים 45 דקות.
6. מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים את הפרמז׳ן ומחזירים לעוד 15 דקות, עד שהציפוי מזהיב.
7. מגישים חם ומתמוגגים.

בתיאבון!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.