fannyrothstein - הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

קרירות מבורכת ביום קיץ חם

 קישואים חמים בציזיקי קר   לכבוד הקיץ שמגיע, כתבתי שיר. אמנם אני עוד לא מזיע , אבל איני מסתיר את תשוקתי אל העונה ששמה קץ לכפור, ולכבודה עם עפרון כתבתי שיר מזמור....... מה הקטע שלה עם קישואים? אני שומעת אתכם חושבים לעצמכם, שוב פוסט עם קישואים? אז זהו, לא יודעת מה הקטע שלי עם קישואים. […]

פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

28/02/2015


 קישואים חמים בציזיקי קר

סלט קישואים חם 4 

לכבוד הקיץ שמגיע, כתבתי שיר.

אמנם אני עוד לא מזיע , אבל איני מסתיר

את תשוקתי אל העונה ששמה קץ לכפור,

ולכבודה עם עפרון כתבתי שיר מזמור.......

מה הקטע שלה עם קישואים? אני שומעת אתכם חושבים לעצמכם, שוב פוסט עם קישואים?

אז זהו, לא יודעת מה הקטע שלי עם קישואים. לדעתי הם לא מקבלים את המעמד המגיע להם במטבח. הם טעימים,מזינים,קלים להכנה,דלי קלוריות ועדיין לא מוערכים כמו חציל, גמבה או גזר. זה לא פייר. בגלל זה ובגלל שהקישוא כל כך צנוע, שקט ונחבא לכלים, דווקא בגלל זה יש לי חשק גדול לעשות לו יחסי ציבור, אז הנה – אני עושה.   

הקישוא או הזוקיני כפי שהוא נקרא באנגלית (אצלינו קוראים לקישוא הירקרק קישוא ולירוק הכהה זוקיני) הוא ירק שנמצא בשוק כל השנה.אפשר להכין ממנו מאכלים חמים או קרים .תכולת המים בו גבוהה מאוד והערכים הקלוריים נמוכים. יש בו אשלגן וגם ויטמין A

חצי ק"ג קישואים יחיל בקושי כ-80 קלוריות ומחצי ק"ג אני מרימה אחלה מנה ,טעימה, מזינה, משביעה. ולמרות התוספות, עדיין מדובר במנה דיאטטית וטעימה.

האיטלקים , שמבינים דבר או שניים במטבח, נותנים להם כבוד גדול. הקישואים מככבים בהרבה מנות פסטה ,באנטיספטי ובסלטים קרים. הם גם ממלאים אותם בתערובת משגעת של אנשובי, צלפים, פירורי גריסיני ועשבי תיבול . הערבים עושים מהם מחשי ברוטב עגבניות עדין ומהמם והסורים מבשלים אותו במיץ לימון ונענע מיובשת.  

זה רק עניין של זמן עד שנאכל אותם טריים,כמו מלפפון.כי מה ההבדל ביניהם לבין המלפפון?

אם אתם קונים קישואים קטנים,מוצקים וטריים מאוד, שוטפים ונוגסים בו , זה טעים ומרענן,בדיוק כמו מלפפון.  כדאי לנסות.

במנה הזו יש כל מה שאני אוהבת וכל מה שכל כך מאפיין את האזור שלנו : קישואים, יוגורט,שמן זית,שום,עשבי תיבול טריים ולימון. כל מה שצריך לידה הוא פיתה חמה או חתיכת לחם. או לא.  

סלט קישואים חם 1

 מה

5 קישואים בינוניים מוצקים וטריים (או זוקיני).

3 שיני שום פרוסות

2 כפות שמן זית.

מלח, פלפל שחור גרוס טרי.

רבע לימון סחוט.

שני ענפי נענע טרייה, רק העלים.

סלט קישואים חם 3

איך 

לשטוף את הקישואים, להותיר את הקליפה, לקטום את הקצוות ולחתוך את הקישואים לשניים לרוחב ואחר כך ל8 לאורך.

לחמם מחבת עם שמן זית ולהוסיף את הקישואים , לטגן על אש גבוהה עד שמתחילים להשחים ולהתרכך בערך 3-4 דקות.

להוסיף מלח ופלפל, עלי נענע טריים ומיץ לימון סחוט.

להוריד מהאש, להוסיף ציזיקי קר ולהשתגע.

 

אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור "עקוב אחריי" למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.

סלט קישואים חם 2

לציזיקי

מיכל יוגורט לבן קר.

שן שום קצוצה

נענע טרייה קצוצה 5 עלים.

מלח,פלפל,

כפית שמן זית.

כפית מיץ לימון

לערבב את כל החומרים יחדיו, ולשפוך על הקישואים.

 

אופציה להוסיף גרגרי צ'ילי אדום.