עוגת גבינה עם קצפת

לקראת שבועות, מירי ארזי תלמד אתכם איך להתגבר על הפחד מעוגות גבינה, ותשתף במתכון לעוגה חגיגית

ערוץ האוכל

28/04/2015


לצפייה בסרטון מתוך התוכנית "פשוט לאפות" של מירי ארזי:

 

המרכיבים (לתבנית קפיץ בקוטר 22 או 24 ס"מ):

לבצק:

  • 1 כוס פחות 2 כפות אבקת סוכר (100 גרם)
  • 2 כוסות + 2 כפות קמח (300 גרם)
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 חלמון

.

למלית:

  • 500 גרם גבינה 9% או 5%
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל או מקל וניל
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 4.5 כפות קורנפלור (35 גרם)
  • 1/3 כוס קמח (50 גרם)

.

לציפוי קצפת לבנה ותותים:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל (אם רוצים קרם יציב יותר)
  • 2 חבילות תותים או פרי אחר לבחירה

אופן ההכנה:

1. לבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את אבקת הסוכר והקמח עד לקבלת אבקה אחידה.

2. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה הקרה עד שמתקבלת תערובת פירורית-חולית. לא ללוש יותר מדי כדי שלא יתגבש.

3. מוסיפים את החלמון ונותנים עוד מספר סיבובי מלוש.

4. מוציאים את הבצק למשטח ולשים עד לקבלת בצק רך ואחיד.

5. מרדדים על נייר אפייה מקומח מעט עד לעובי של כ-1/2 ס"מ. חותכים את הבצק בעזרת טבעת התבנית עצמה (כשהיא סגורה). הופכים את הבצק לתוך בסיס התבנית (ללא נייר) וסוגרים את הקפיץ. (מהבצק שנותר ניתן להכין עוגיות פריכות).

6. אופים ב- 160 מעלות כ-30 דקות עד שמתקבל צבע זהוב יפה.

7. למלית: במיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל מוצרי החלב ואת הווניל והסוכר ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.

8. מנפים את החומרים היבשים ומוסיפים אותם אל תערובת הגבינות.

9. מוזגים על הבסיס האפוי את התערובת שהתקבלה.

10. אופים בחום של 165 מעלות בתנור שחומם מראש במשך כ-35-45 דקות, עד שהקצוות עלו והמרכז רוטט מעט.

11. מוציאים מהתנור ומקררים לטמפרטורת החדר כשעה ואז למשך הלילה במקרר.

12. לציפוי: מקציפים את כל המרכיבים יחדיו עד לקבלת קצפת יציבה.

13. משחררים את העוגה מהרינג, מניחים על משטח מוגבה, עדיף עם רגל מסתובבת, שיהיה נוח לעבודה, ומורחים את הקצפת על כל העוגה (גם על החלק העליון וגם מסביב).

14. שוטפים 2 חבילות תותים ומייבשים היטב.

15. חותכים כל תות לפרוסות דקות (מכל תות להוציא כארבע פרוסות). ומסדרים את פרוסות התותים אחת ליד השנייה על הקצפת סביב סביב לעוגה. בחלק העליון מניחים במניפה מהמרכז החוצה.

16. ניתן למהול ריבת משמש בהירה חלקה במעט מים רותחים ולהבריש את התותים בכדי שיישארו "מנצנצים".

 

רוצים לבשל עם השפים של ערוץ האוכל בזמן אמת? הורידו את אפליקציית המתכונים של ערוץ האוכל.

>> להורדת האפליקציה לאייפון לחצו כאן

>> להורדת האפליקציה לאנדרואיד לחצו כאן