קסם הבישול - הבלוג של אפרת גת

מבצע חומוס יוצא לדרך

אנחנו נשאים של גן נדיר במשפחה. הגן העיקרי שעבר בירושה הוא האחראי על וויסות הכמויות בכל דבר, החל מרגש ועד לחומר. הגן הזה מכונה בפינו: "בקטנה". כנסו תבינו מה זה אומר.

אפרת גת

06/01/2018


אנחנו נשאים של גן נדיר במשפחה. הגן העיקרי שעובר אצלנו במשפחה הוא הגן האחראי על וויסות הכמויות בכל דבר, החל מרגש ועד לחומר. הגן הזה מכונה בפינו: "בקטנה".

20180105_113630 (Custom)

כך מתחיל "מבצע חומוס" שלנו. טלפון קטן מהאח הגדול: אחותי רוצה קצת חומוס טרי מהשדה? אני כמובן לא מסרבת לאוכל, בטח כשהוא נקטף טרי: יאללה תביא, אבל ממש בקטנה.

כמובן שהגיעה שקית עם חומוס להמונים שהמתינה לשבת גשומה, לפנק את המשפחה ואולי גם עוד גדוד שיעבור כאן במקרה.

"בקטנה"

20180105_114522 (Custom)אז איך מטפלים בחומוס? בסבלנות.

השרייה של 24 שעות, עם החלפת מים בין פעמיים לשלוש. הוא מפונק אבל הטעם משתלם כל כך. התכוונתי לבשל חצי בישול במים ולהקפיא שיהיה לסופות הבאות עלינו לטובה.

אך, שבוע לפני, הזקונים המתוקית שלי, לומדת במסגרת שיעור "שיר עברי" את השיר "ולנו יש פלאפל..." ומרגע זה השיר ששומעים בבית זה "ולי בא פלאפל..."

טוב, אז עכשיו הכל מתחבר. חומוס יש! סופה (בערך) יש! ואנחנו מתחילים. בכל זאת הגיעה כמות בקטנה אז היא מתחלקת לכמה חלקים.

כוננות מבצע "הכן עצמך לחומוס":

1/3 הולך למקפיא רק אחרי השריה לפי משקל לכמות פלאפל עתידי, מכיוון שלפלאפל לא מבשלים את החומוס לפני. רק משרים.

1/3 מתבשל במים עם 1/2 כפית סודה לשתיה כשעה וחצי על הגז עד לריכוך חלקי. מחולק לשקיות של 2 כוסות (כמות שתספיק למרק או הכנת חומוס ביתי) והולכת למקפיא. הגרגירים המבושלים טעימים למאכל גם עם קצת כמון עליהם.

20180106_182813 (Custom)

ובנותר יש לנו פלאפל, הפעם מתיישבת ישר לכתוב מתכון מסודר כי יצא טעים הישר לדוכן (גם בכמות) וכמובן הבלוג זה ספר המתכונים הכי טוב וזמין שיש לי.

המצרכים לפלאפל ביתי:

1 קילו ו 200 גרם גרגירי חומוס אחרי השרייה.

1 צרור פטרוזיליה.

1 צרור כוסברה(אפשר בלי ולהוסיף צרור פטרוזיליה).

2 בצלים גדולים.

2 ראשי שום.

טוחנים הכל במטחנת בשר ומערבבים לעיסה אחידה.

מוסיפים:

1/2 כוס מים.

1 שקית אבקת אפיה.

3 כפות כמון.

200 גרם שומשום

1 כף כוסברה טחונה.

3 כפות מלח.

1/2 כוס מים.

מערבבים הכל ונותנים לעיסה לנוח 15 דקות או עד שהשמן מתחמם.

20180106_123305 (Custom)

ליד הפלאפל: מכינים סלט קצוץ, טחינה וחצילים אפויים.

חציל אפוי: קוביות או באיזו צורה שתרצו, מפזרת מעל מלח גס ושמן זית ולתנור עד שמתרכך ומשחים.

אנחנו מצאנו חציל מאוהב עם פרצוף מחייך ואף שובב.

20180105_124713 (Custom)

יוצרים כדורים עם המכשיר ומטגנים בשמן עמוק.

IMG-20180106-WA0018 (Custom)

הטיגון קצר יחסית רק להשחמה לא ייבש את כדורי הפלאפל.

IMG-20180106-WA0005 (Custom)

כדורי הפלאפל מוכנים בצ'יק צ'אק.

IMG-20180106-WA0003 (Custom)

מהתערובת הזו יוצאים בין 50 - 60 כדורי פלאפל.

20180106_133340 (Custom) (2)

IMG-20180106-WA0007 (Custom)

נותר לנו רק למלא את הפיתה בכל טוב:

IMG-20180106-WA0013 (Custom)

ועכשיו אפשר גם לשיר: ולי יש פלאפל!

IMG-20180106-WA0024 (Custom)

העיקר שהכל "בקטנה" והכל לטובה
מה שבטוח, אנחנו ערוכים לסופה הבאה עם חומוס להמונים.

20180106_183702 (Custom)המתכון לחומוס ביתי יגיע בהמשך♥

בינתיים מוזמנים להיכנס לכאן  ולהכין חומוס טעים ולא מחומוס.