קסם הבישול - הבלוג של אפרת גת

קובה אפוי - הגרסה לעצלנים

לאחרונה הבנות מאתגרות אותי עם משהו "שבא להן" ואני לרוב נכנעת ללחץ הפיזי המתון שמופעל. הפעם היתה בקשה לקובה כזה מטוגן ואני מצאתי קיצור דרך לטעם המשובח ורצוי.

אפרת גת

06/01/2018


בזמן האחרון יש נוהל בקשות בבית. הבנות מאתגרות אותי בכל פעם עם משהו "שבא להן" ואני לרוב...נכנעת ללחץ הפיזי המתון שמופעל. הפעם היתה בקשה לקובה כזה מטוגן.

הבקשה תפסה אותי אני תוך כדי המשימות היומיומיות כהכנה להסתגרות בבית מפני הסופה שהובטחה אז נאלצתי למצוא קיצור דרך לטעם הזה. כן! גם אני מוצאת קיצורי דרך, למרות האהבה הענקית שלי למטבח.

הכייף במתכון הזה שהוא מקצר ממש את הדרך, הוא אפוי בתנור והטעם נשמר ונשאר משובח!!! אני אישית, מתה על המתכונים האלה שהם גם וגם.
20180105_150537 (Custom)אז אחרי שהתעצלתי בהכנה ולאור הבקשות למתכון התיישבתי רגע לסדר אותו עבורכם ותכלס גם עבורי שישמר לשחזור בהקדם. ההשראה היתה מגרסת עלי הגפן לעצלנים שלי.

אל תבהלו מהשלבים, הם פשוטים ולא לוקחים זמן רב. תוך שעה בערך יש לכם קובה מוכן בתנור. החרוצים וחרוצות שרוצים קובה מטוגן, יכולים לעשות אותו הדבר רק במקום לשטח ולאפות, לקבב לקובות ולטגן בשמן עמוק. עכשיו נגש הישר לעבודה.

המצרכים הדרושים:

לשכבת המעטפת( 5 דקות הכנה + 15 דקות המתנה):

500 גרם בורגול דק (סחוט, אחרי השריה של רבע שעה במי ברז).

1 בצל גדול חתוך לקוביות.

1/2 כפית כוסברה טחונה.

1 כפית כמון.

1 כף בהרט.

1 כפית פפריקה.

1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס.

1/2 כפית קינמון.

1 כפית מלח.

אופן הכנת המעטפת:

לוקחים את הבורגול אחרי ההשריה (15 דקות במי ברז), מסננים וסוחטים היטב. מכניסים לתוך מעבד מזון עם סכין את הבורגול והבצל וטוחנים עד לתערובת אחידה. מוסיפים את התיבול ומערבבים. מניחים בצד למנוחה. בזמן הזה מכינים את הבשר.

המצרכים למילוי (זמן הכנה משוער 10 דקות):

500 גרם בשר טחון.

2 בצל בינוני חתוכים לקוביות קטנות.

1/4 כוס שמן זית.

1 כף בהרט.

1 כפית ציפורן.

1 כפית מלח.

1/2 כפית קינמון.

חופן צנוברים קלויים במחבת.

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים את הבשר ומטגנים קלות. מוסיפים את התיבול ומטגנים עוד 2-3 דקות להטמעת טעמים. הבשר צריך להיות מוכן אך לא מידי כדי שלא יתייבש בתנור. מכבים את האש ומוסיפים את הצנוברים הקלויים.

להרכבת המנה (זמן הרכבה גג 10 דקות+זמן אפיה 20-25 דקות):

מחממים תנור ל 250 מעלות ומתחילים להרכיב את המנה.

לוקחים תבנית שמתאימה לתנור, לי יש מאלומיניום כזו מהשוק. גם תבנית פיירקס תתאים כאן. משמנים בכף-שתיים שמן זית את התחתית, מחלקים את תערובת הבורגול לחצי ומשטחים בעזרת הידיים את התערובת בגובה אחיד חצי בתחתית התבנית.

20180105_141336 (Custom)

מעל, פורסים את תערובת הבשר (לא חייב לחכות שתצטנן), ומעל פורסים את שארית התערובת של הבורגול.

20180105_142214 (Custom)

מעל הבשר, משטחים עם הידיים את שארית תערובת הבורגול.

20180105_142326 (Custom)

מברישים מעט שמן זית, חורצים קלות (לא עד הסוף) את שכבת הבורגול העליונה ומכניסים לתנור.

20180105_142947 (Custom)

זמן האפייה הוא כ - 20-25 דקות, עד שהחלק העליון משחים, שימו לב לא לאפות יותר מידי בכדי לא לייבש את הבורגול.

20180105_150537 (Custom)

 תכינו טחינה טובה וליד ויש לכם ארוחה מלאה, משביעה וטעימה בטירוף!!!

20180105_202122 (Custom)

 זהו! זה כל הקסם!