המטבחון - הבלוג של שלומי חזאם

דגי דניס בתנור – מתכון מנצח!

את דג הדניס שבשרו לבן וטעמו עדין ניתן להכין במספר אופנים, במתכון הבא תדעו איך להכין הדג בצורה עסיסית ועשירה בטעמים, בדרך המושלמת שמצליחה תמיד.

שלומי חזאם

03/01/2017


20161223_174425
ניגש לעבודה,

המצרכים:

2 דגי דניס טריים מנוקים
2 לימונים
כף גדושה חמאה
שתי כפות שמן זית
פלפח גרוס ממטחנה
גרידת לימון אחד
מלח גס
5-6 שיני שום פרוסות
3 שיני שום כתושות
פטרוזיליה טריה
פלפל חריף ירוק קטן (לא חובה)
נייר אפיה + נייר אלומיניום

ההכנה:
שוטפים את הדג הייטב, וחורצים בו 3 חריצים אלכסוניים בכל צד.
בקערה קטנה ממיסים את החמאה במיקרו ומערבבים עם שמן הזית. מוסיפים את התבלינים, גרידת הלימון, שום כתוש,פלפל חריף ומיץ מלימון אחד. מערבבים ומורחים תוך כדי עיסוי את הדג מבפנים ומבחוץ.
את השום הפרוס יש לדחוף לחריצים בדג משני הצדדים. את בטן הדג נמלא בפטרוזיליה, ואת הלימון שנותר נחתוך לפרוסות דקות ונשים בבטן ומעל הדג.
20161223_174945

20161223_175238

נחתוך מלבן גדול של נייר אולמיניום, ועליו חצי גיליון של נייר אפיה. את הדג נניח על הנייר, ונעטוף ונהדק הייטב את הדג עם נייר הכסף, כך שכל הנוזלים יוותרו בתוך הדג ויבשלו אותו.

20161223_175947

20161223_180201
יש לחמם תנור לחום גבוה, 200 מעלות במצב טורבו ולהניח את הדג על תבנית במרכז התנור. לאחר 30-20 דקות (תלוי בגודל הדג) יש לפתוח את נייר הכסף, ולהעלות את התבנית שלב בתנור לעבור לגריל ולתת צריבה קלה מלמעלה משך חמש דקות
להגיש עם סלט טרי, בתאבון!
20161223_193215

20161223_194051

20161223_194752