הבל הבלים - הבלוג של גברת הבלים

מתכון לראש השנה: עוף בתפוח ודבש

ובו הגברת הבלים עוטה את הסינר וחוזרת למטבח

גברת הבלים

08/09/2014


apples

שששש.... תקשיבו רגע. אתם שומעים את זה? לא שומעים כלום. שומדבר. בין שמונה בבוקר לעשרה לאחת בצהריים, לא שומעים פה כלום. ישששש!!!!! האח וגם הידד!

לא, אל תבינו אותי לא נכון, כל רגע במחיצתם של שמשון ויובב הוא רגע מזוכך וטהור של אהבה, שיתוף נשמות, ולמידה הדדית. רק שכמו יין, יש כזה דבר "יותר מדי ממשהו טוב", ודי לחכימא ברמיזא.

אז אחרי שבמשך כל החופש נכנסתי למטבח כמה שפחות, עכשיו הגיע הזמן לצעוד חזרה פנימה בגאון ובראש מורם, ולצ'פר את הנוער בעוף חגיגי שמתאים גם לארוחת צהריים אחרי הלימודים וגם לשולחן החג הבאעלינולטובה. קבלו אותה: עוף בתפוח ודבש!

המצרכים:
6 כרעי עוף, או כל חלק אחר שאתם אוהבים. עם עור
3 תפוחי גראני סמיט על קליפתם, פרוסים לפלחים, בלי האמצע עם הגרעינים
3 כפות גדושות חרדל איכותי, אפשר חצי חלק וחצי חרדל גרגרים
3 כפות דבש
2 כפות סילאן
כף שמן זית
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מפזרים בתבנית התנור את פלחי התפוחים ועליהם את הכרעיים.
  2. מערבבים בקערית את שאר החומרים, ומורחים הכל יפה על הכרעיים.
    before
  3. אופים ב-180 מעלות למשך שעה, מדי פעם אוספים בכף את הנוזלים הניגרים ושופכים אותם בחזרה על העוף.
  4. c'est tout

after

מכאן והלאה אפשר למפות את אופי הסועדים לפי התוספת שהם מעדיפים, בפחמימות ובירקות: אורז לבן, תפוחי אדמה, פתיתים מצד אחד, ואפונהוגזר או אפונהותירס מצד שני. אני, באופן אישי, מעדיפה לשלב את הפחמימות בירקות כתוספת אחת, ולממש אותה בצורת כוס יין. שרדונה. כזו היא הגברת הבלים, אליטיסטית.

חג שמח, ושנה טובה ומאושרת לכל קוראי הגברת הבלים. מי יתן ותהא זו שנה של שקט נפשי, הישגים אישיים והמון אמחייה.

ד"ש חם ונשיקות עם רוז' מגברת הבלים!