אוכל שבא מהלב - הבלוג של אלונה זוהר

כדורי בטטה אפויים בתנור ליום קייצי חם

כדורי בטטה קריספיים נפלאים עשירים בטעמים של פרמזן, צנובר, אורגנו ובטטה. נפלא עם יוגורט קר וצונן ביום קייצי חם

אלונה זוהר

02/07/2014


DSC_0212למצרכים:

4 בטטות גדולות חתוכות לקוביות קטנות

3 כפות שמן זית

3 כפות צנובר

4 כפות גבינת פרמזן מגורדת

1 ביצה

3/4 כוס פירורי לחם

1 ענף אורגנו טרי קצוץ (רק העלים)

1 כפית מלח

להכנה:

1. בתבנית לשים את קוביות הבטטה עם שמן הזית ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לחצי שעה או עד שהבטטות מתרככות. (לא עיסה עדיין נשארות שלמות אם מחזיקים את הקוביות ביד). לקרר היטב.

2. לערבב את כל המצרכים כולל הבטטות ולערבב היטב - זהירות! לא למעוך!

IMG_3724

3. לעשות כדורים וללחוץ מעט כדי לעשות כדור מוצק - זה מתאחד ממש בקלות...

4. להניח על נייר אפיה בתבנית אפיה אחד ליד השני.

IMG_3727

5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה.

6. לאכול עם יוגורט קר! ארוחה נפלאה לערב קייצי.

DSC_0210

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 

לב