פיסות מהחיים - הבלוג של   אביגייל פולק כהן

עוגת בראוניז ושכבות קרם מקופלת

עוגת בראוניז חגיגית ואף כשרה לפסח

  אביגייל פולק כהן

22/03/2015


היורש הקיסרי שלי להלן בני הצעיר חגג 11 שנים. הוא יודע ואני יודעת איזו עוגה הוא אוהב. שוקולד,קרם ו...שוקולד.

אז הכנתי לו את העוגה המשגעת הזו שהיא, כמה נפלא גם כשרה לפסח.

מצרכים:

לבסיס עוגת בראוניז:

נחמם תנור ל 170 מעלות

תבנית קפיצית 24

200 גר' שוקולד מריר

100 גר' חמאה

4 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס קמח תופח כשל"פ

בסיר כפול נמיס את השוקולד עם החמאה ונניח להצטנן מעט

נטרוף היטב ביצים וסוכר

נוסיף את תערובת השוקולד לביצים נערבב ונוסיף את הקמח.

נערבב מעט עד שהקמח נטמע בתערובת.

ניצוק לתבנית ונאפה כ-30 דקות. שימו לב לא לאפות יתר על המידה.

קרם וניל מקופלת:

1 שמנת מתוקה

1 פודינג וניל

חצי כוס חלב

2 חטיפי מקופלת מפוררים מעט

להקציף הכל יחד עד קבלת קרם

קרם שוקולד מקופלת:

1 שמנת מתוקה

1 פודינג שוקולד

חצי כוס חלב

2 חטיפי מקופלת מפוררים מעט

להקציף הכל יחד עד קבלת קרם

 

לאחר אפיית בסיס הבראוניז נניח לו להתקרר. נשים סביב התבנית בחלק הפנימי שקף או נייר אפיה

ניצוק על הבסיס את קרם הוניל ניישר היטב ונכניס למקרר לחצי שעה

כעבור חצי שעה ניצוק על קרם הוניל את הקרם השוקולד ושוב נחזיר למקרר לשעה

ציפוי:

3 כפות קקאו

6 כפות סוכר

10 כפות מיים או חלב

50 גר' חמאה

בסיר קטן נביא לרתיחה את החלב,קקאו וסוכר. נוסיף את החמאה ונערבב עד שהיא נמסה.

נניח לקרם מעט להתקרר וניצוק אותו על קרם השוקולד.

נכניס את העוגה למקרר ל-4 שעות לפחות

נקשט את פני העוגה בקרם וניל לפי רצוננו.

מומלץ להכין את העוגה יום לפני וניתן אף להקפיאה ולהוציא מהמקפיא כ-3/4 שעה לפני ההגשה.

2 קרוב

 

מזל טוב לילד המיוחד והמקסים שלי וחג פסח שמח וכשר לכולנו ♥

1שלמה